Contador: - Han er utrolig

Spanjolen røper hvem han frykter mest i Giro d' Italia.

FRYKTER PORTE: Alberto Contador beskriver Richie Porte som helt utrolig og tror Team Sky-rytteren kommer til Giro d'Italia i sitt livs form. EPA/TONI ALBIR
FRYKTER PORTE: Alberto Contador beskriver Richie Porte som helt utrolig og tror Team Sky-rytteren kommer til Giro d'Italia i sitt livs form. EPA/TONI ALBIR Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(procycling.no): På trappene av årets Giro d' Italia har Alberto Contador (Tinkoff-Saxo) trukket opp til det øde Mount Teide på Tenerife.

Her skal den spanske 32-årignen spisse formen i dagene før Corsa Rosa, der han er den største favoritten til å vinne sammenlagt.  

Mens de andre Grand Tour-favorittene, Chris Froome (Team Sky), Vincenzo Nibali (Astana) og Nairo Quintana, ruller over veiene i Tour de Romandie, jobber Contador i det stille mot sesongens store mål.  

I et lengre intervju med franske L' Equipe snakker Contador om hvordan han skal forsøke å bli den første siden Marco Pantani til å vinne både Giro d' Italia og Tour de France samme sesong. Han ytrer også sin mening om Bjarne Riis sin overraskende avskjedigelse fra Tinkoff-Saxo. Men først karakteriserer han sin anonyme sesongstart som forventet.   Om sesongen så langt - Den har i hovedsak gått som forventet. Jeg hadde ikke ventet å ha flere store resultater som ved tidligere sesonger, ettersom jeg har tatt fatt på dette året mer rolig og bevisst holdt tilbake. Jeg har jobbet mindre intensivt gjennom vinteren for å få til en mer gradvis formutvikling. Det er vært færre gode dager enn forventet og to små velt (i Tirreno-Adriatico og Volta a Catalunya). Men nå er alt bra. Min siste fase før giroen skjer her på Teide hvor alt går veldig bra. Jeg syns verken jeg, eller Froome, eller Quintana eller Nibali har markert seg veldig i starten. Alle har hatt både gode og dårlige dager, men ingen har vært på en høyere nivå enn de andre, sier Contador.   Om giroen - Jeg tror giroen begynner for alvor på 14. etappe og tempoen på nesten 60 kilometer. Det er her at sammenlagtryttere vil tre frem. Richie Porte vil være bra der, han var vært helt utrolig i nesten alle rittene siden begynnelsen av sesongen. Han virker skarpere enn noen gang. I giroen starter han nok i sitt livs form og med mye motivasjon. Men jeg kan ikke glemme Rigoberto Uran, nummer to i 2014, ettersom fjelletappene er mindre krevende enn vanlig og tempoen er lang.   Om touren - Vi får se hvilken tilstand jeg er i etter giroen, og ikke minst resultatet. Men dette har vært planlagt lenge for å få best mulig restitusjon inn mot touren. Jeg må også hvile hodet og derfor vil jeg ikke reise unødig. Etter giroen har jeg ikke tenkt til å være mer enn tre dager i Spania. Jeg vil fokusere all min tid på treningsleirene i Italia og Sveits. Jeg skal isolere meg selv og bare tenke på touren og kanskje rekognosere noen etapper i rolig tempo.   Om Bjarne Riis - Jeg hadde ikke forventet at det skulle skje. Nå er Oleg Tinkov sjefen for laget og har gjorde beslutningen med god samvittighet. Han trodde vel at det var den beste beslutningen for laget. Tiden vil vise om det faktisk var det, men jeg har et veldig godt forhold med Tinkov og hvis han synes det er en god avgjørelse, så støtter jeg den. Jeg har også valgt å forlenge avtalen min med Tinkoff-Saxo (til slutten av 2016). Jeg vet at dette er det beste laget for å oppnå min mål.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.