IKKE VERDENS BESTE VENNER: Lance Armstrong og Alberto Contador var ikke nære venner under fjorårets Tour de France. Her etter siste-etappen på Champs-Ellysees.  Foto: AFP PHOTO JOEL SAGET
IKKE VERDENS BESTE VENNER: Lance Armstrong og Alberto Contador var ikke nære venner under fjorårets Tour de France. Her etter siste-etappen på Champs-Ellysees. Foto: AFP PHOTO JOEL SAGETVis mer

Contador: - Lance er en stor atlet

- Har aldri beundret ham, sa han i fjor.

||| (Dagbladet): På lørdag starter Tour de France med en tempoetappe i Rotterdam.

Alberto Contador vant touren i fjor, og er igjen tippet som mannen alle må slå for å stå øverst på podiet i Champs-Élysées 25 juli. Det vil derimot ikke Contador være med på.

- Det er bare tull. For å vinne Touren er ikke Alberto Contador den eneste du må slå. Jeg forstår at når jeg er den regjerende mesteren blir jeg automatisk den største favoritten, men realistisk sett er det større sannsynlighet for at jeg taper enn at jeg vinner.

- Jeg prøver å forholde meg rolig, ser på alle omstendigheter og hindringer som må overkommes. Alle vil utnytte et øyeblikks svakhet, sier Contador i et intervju med De Telegraaf, gjengitt av Velonation.

- Respekterer Armstrong
En annen favoritt, Lance Armstrong, hevdet tidligere i uka at han var «nære sin beste form - noensinne». I fjor var den doping-beskyldte amerikaneren på lag med Contador. Mye har vært skrevet om forholdet mellom dem to.

Det har vært rykter om en kald krig dem i mellom, og dagen etter avslutningen av fjorårets Tour de France sa Contador at han «aldri hadde beundret ham, og det ville han heller aldri gjøre». Lance svarte med «det er ikke noe 'jeg' i 'lag'» og sa at Contadors største problem var at han var for nervøs.

- Det har blitt sagt mye rart og mye av det er bare løgner. Jeg vet ikke hva Lance tenker om meg, det eneste jeg kan si er at jeg har mye respekt for Armstrong. Han er en stor atlet. Det sa jeg i fjor, og det har ikke forandret seg, sier Contador.

- Tungt i flere måneder Contador snakker også om Astana-laget. Etter at Armstrong startet Team Radioshack tok han med seg flere Astana-ryttere til sitt nye lag.

- Det var tungt i mange måneder. Det tok mye energi. Gang på gang var det telefonsamtaler, spekulasjoner og forhandlinger. Det var alltid den usikkerheten. Til slutt gikk det bra. De siste fem årene har det alltid tatt lang tid før jeg har visst hva som ville skje neste sesong. Jeg håper jeg vet litt mer denne høsten, sier Contador.

STORFAVORITT: Alberto Contador er storfavoritt før årets Tour de France. Her fra kveldens presentasjon av lagene. Foto: AFP PHOTO / LIONEL BONAVENTURE
STORFAVORITT: Alberto Contador er storfavoritt før årets Tour de France. Her fra kveldens presentasjon av lagene. Foto: AFP PHOTO / LIONEL BONAVENTURE Vis mer