MEST AGGRESSIVE: Alberto Contador med det synlige beviset på at han ble kåret til etappens mest aggressive rytter. Foto: / AFP PHOTO / Jeff PACHOUD
MEST AGGRESSIVE: Alberto Contador med det synlige beviset på at han ble kåret til etappens mest aggressive rytter. Foto: / AFP PHOTO / Jeff PACHOUDVis mer

Alberto Contador i Tour de France

Contador: – I dag ønsket jeg å gjøre noe spesielt

Spanjolen kjempet seg tilbake igjen i sammendraget etter klassisk Contador-oppvisning.

FOIX/OSLO (procycling.no): Alberto Contador har alltid vært en syklist kjent for sin offensive kjørestil. En som prøver på det nær umulige, og heller mislykkes i forsøket enn å kontrollere inn til en pallplass.

Årets Tour de France er 17. gang han deltar i et treukersritt. Foreløpig har han vunnet syv, i tillegg til å ha blitt fratatt seieren i to på grunn av en positiv test for clenbuterol. Bak alle førsteplassene, er to fjerdeplasser det beste.

Derfor har det også vært en litt såret Alberto Contador som har kjørt rundt på de franske landeveiene den siste uken, etter at to velt på den dramatiske niende etappen til Chambéry sendte han nedover resultatlista.

– Jeg håper å bli bedre og bedre etter skadene jeg har hatt. For øyeblikket har dette Tour de France presset meg mot yttergrensen. Jeg var veldig godt forberedt til rittet. Jeg har til og med satt personlig rekord i treningsfjellene mine før touren. Men jeg hadde noen stygge krasj på den første fjelletappen, sier spanjolen til procycling.no.

Våknet med en dårlig følelse

Dermed ble fredagens etappe en aldri så liten revansj for den angrepsvillige 34-åringen. Contador har tidligere vist at han behersker disse korte og intensive etappene godt, noe han sist beviste da han nærmest avgjorde fjorårets Vuelta a España i Nairo Quintanas favør på den 118 kilometer lange etappen til Formigal.

Med kun 101 kilometer på fredagens etappe til Foix, ble det nær selvsagt action fra Contadors side.

– Jeg våknet med en dårlig følelse i dag. Men jeg hadde en god prat om de ulike fjellene med Steven de Jongh (lagets sportsdirektør) på vei til starten og bestemte meg for å angripe i første fjell om mulig, forteller Trek-Segafredo-rytteren.

Som sagt så gjort, Contador angrep sammen med Mikel Landa og etappevinner Warren Barguil. Barguil falt av på den andre stigningen, men kom seg opp igjen med Nairo Quintana på etappens siste stigning Mur de Péguère.

– I dag ønsket jeg å forsøke og gjøre noe spesielt, nyte det, og tenke at det var en nydelig dag for folket. Det var fint. Jeg liker jobben min, jeg liker sykling, sier Contador i en pressemelding fra laget.

Vil kjempe til slutten

I det som til slutt ble en spurt mellom fire ryttere, hadde ikke Contador muligheten til å gjøre noe med Warren Barguil.

Sunweb-rytteren tok med det sin første seier i Tour de France, og var etterpå rask til å påpeke at det var en stor dag for ham. Selvsagt på grunn av seieren, til og med på den franske nasjonaldagen, men også fordi han hadde slått ett av sine aller største idoler.

En annen fra Barguils generasjon, var også rask til å snakke varmt om måten Contador og senere Quintana kjørte på.

– Det var et flott ritt med ekte mestere som Quintana og Contador. De hadde fått stoltheten sin litt såret de siste dagene, så de kjempet seg inn igjen, sier Romain Bardet i en pressemelding fra laget.

Franskmannen ligger på tredjeplass i sammendraget, og var noe mer kritisk til hvordan det ble kjørt i favorittgruppa bak lederne.

For Contador ble det uansett et godt steg nærmere i sammendraget, og han er nå tilbake blant de ti beste. Fortsatt er han over fem minutter bak, men Contador er en rytter som aldri gir opp.

– Jeg vil fortsatt kjempe helt til slutten, for å gi noe tilbake til Trek-Segafredo, sier den dobbelte Tour de France-vinneren.

Saken er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no.