Contador advares om dobbel straff om han anker

- Kan gjøre saken verre.

I TRØBBEL: Alberto Contador mister trolig den siste Tour de France-tittelen om han ikke klarer å renvaske seg.Foto: SCANPIX/AFP/LIONEL BONAVENTURE
I TRØBBEL: Alberto Contador mister trolig den siste Tour de France-tittelen om han ikke klarer å renvaske seg.Foto: SCANPIX/AFP/LIONEL BONAVENTUREVis mer

Spanias sykkelforbund har advart Alberto Contador (28) om at en anke i dopingsaken mot ham kan føre til strengere straff.

Den tredobbelte Tour de France-vinneren har fått ti dager på seg til å anke den ett år lange straffen etter at han ble avslørt med det ulovlige stoffet clenbuterol i blodet under fjorårets franske sykkelfest.

Den spanske stjernesyklisten har alle muligheter til å anke sitt spanske forbunds dom til Idrettens voldgiftsrett (CAS), men det advarer Spanias sykkelpresident mot.

- Om Contador anker saken inn for CAS, ser jeg det som nesten uunngåelig at saken ikke blir mer komplisert. Det kan til og med gjøre saken verre (for Contador), sier forbundspresident Juan Carlos Castano til spansk TV.

Vanlig straff for dopingforseelser er to års utestengelse. Contador slipper unna med ett dersom han aksepterer det spanske forbundets straff.

I tillegg ventes det at Contador mister seieren fra Tour de France i fjor.

(NTB)