Contador bare en totalkollaps unna sammenlagtseieren

Triumferte på tempoen.

RÅSTERK: Alberto Contador viste seg ikke bare som den beste klatreren i Tour de France, men også en av de aller beste temporytterne i feltet da han gikk helt til topps på tempoetappen rundt den idylliske Annecysjøen.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/PASCAL PAVANI
RÅSTERK: Alberto Contador viste seg ikke bare som den beste klatreren i Tour de France, men også en av de aller beste temporytterne i feltet da han gikk helt til topps på tempoetappen rundt den idylliske Annecysjøen.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/PASCAL PAVANIVis mer

Vi fulgte 18. etappe direkte i livestudio.

(Dagbladet.no): Den siste tempoeetappen i Tour de France er ikke like avgjørende for sammendraget, slik den vanligvis er med ugjestmilde Mont Ventoux ventende på å tyne det siste av krefter ut av feltet på lørdag.

Likevel skal det mye til om ikke kampen om den gule trøya ble avgjort en gang for alle da Alberto Contador ikke bare distanserte de andre sammenlagtkanonene, men også tok innersvingen på tempospesialistene med Fabian Cancellara i spissen.

Contador tilbakela den 40,5 kilometer lange runden rundt den idylliske Annecysjøen tre sekunder raskere enn den sveitsiske tempohesten Cancellara, og tok sin andre individuelle etappeseier under årets Tour.

- Nå føler jeg meg mer komfortabel med sammendraget. Denne etappeseieren var veldig viktig for totalen. Jeg er veldig sliten etter etappen. Jeg ga absolutt alt, og det gikk bedre enn forventet. Jeg vant mot de beste tempospesialistene i dag. Vi får se hvordan det går med meg opp til Mont Ventoux, sier Contador, ifølge Velo News.

Schleck klamrer seg til 2.-plassen

Andy Schleck var i stand til å forsvare både 2.-plassen i sammendraget og den hvite ungdomstrøya, men tapte ett minutt og 45 sekunder til Contador og må hente inn 4 minutter og 11 sekunder om han skal bytte hvitt med gult før Paris.

Det betyr at Saxobank-kapteinen er avhengig av en totalkollaps fra Contador en av de to neste dagen om han skal ta steget opp øverst på seierspallen på søndag.

- Det er vanskelig (å gjøre noe med Contador), men vi er nødt til å prøve opp til Ventoux. Men så lenge han ikke bryter sammen, kommer han til å vinne, erkjenner Andy Schleck overfor TV 2 Sporten.

Selv om akkurat det scenarioet høres utenkelig ut, gikk faktisk Contador på en kjempesmell under årets Paris-Nice da han gikk fullstendig tom for næring underveis. Da tapte den tilsynelatende utilnærmelige spanjolen nesten tre minutter på de fire siste kilometereneog mistet sammenlagtseieren til landsmannen Luis Leon Sanchez.

Kamp om pallen
Storebror Fränk Schleck begrenset også tidstapet brukbart, men falt likevel tilbake til en 6.-plass 5.59 bak den suverene spanjolen.

Det betyr at Lance Armstrong er tilbake på pallen, men det er jevnt om 3.-plassen: Bare 24 sekunder skiller mellom Armstrong og eldstemann Schleck, og imellom dem ligger både Bradley Wiggins og Andreas Klöden.

Thor Hushovd tok det rolig på dagens tempoeetappe, vel vitende om hva som er i vente til helgen. Nordmannen ble nummer 121 - 5.23 bak vinneren.

- Jeg tok det med ro, og prøvde å ikke gå for dypt, sier Hushovd til TV 2 Sporten.