VIL AVSLUTTE PÅ TOPP: Alberto Contador. Her avbildet på 18. etappe av årets Tour de France. Foto: SEBASTIEN NOGIER / Epa / NTB scanpix
VIL AVSLUTTE PÅ TOPP: Alberto Contador. Her avbildet på 18. etappe av årets Tour de France. Foto: SEBASTIEN NOGIER / Epa / NTB scanpixVis mer

Contador bekrefter satsing mot ny Grand Tour-dobbel

Men levner liten tvil om hva som er hovedmålet.

(procycling.no): 2016 blir mest sannsynlig den siste sesongen til Alberto Contador som proffsyklist.

Den hårete målsettingen om å vinne både Giro d'Italia og Tour de France i år viste seg å bli for vanskelig å innfri. Sammelagtseieren i giroen gikk helt etter planen, men kraftprøven i Italia kostet for mye til at han kunne være med i seierskampen i Tour de France for alvor. 

Neste sesong er den meritterte spanjolen klar på at det blir treukersrittet i Frankrike som får første prioritet.

Som lageier Oleg Tinkov meldte på Twitter tidligere mandag, blir det ikke noe nytt forsøk på Giro- og Tour-dobbelen neste sesong for kapteinen til Tinkoff-Saxo.

Isteden skal Alberto Contador satse på å vinne Tour de France for tredje gang, og deretter følge opp med en fjerde triumf sammenlagt i Vuelta a España.

- Det opprinnelige målet er Tour de France. Jeg er en sykkelrytter som liker å være konkurransedyktig i alle rittene jeg starter, uttaler Contador til Cyclingnews.

- Jeg ønsker å gjøre det bra i rittene jeg deltar i på begynnelsen av året, men jeg konsentrerer meg helt og fullt om touren. Det eneste jeg kan garantere er at jeg forbereder meg 100 prosent mot det.
 
Chris Froome utkonkurrerte spanjolen i verdens største sykkelritt både i 2013 og 2015. 32-årige Contador har dog merket seg at briten viste svakhetstegn mot slutten av rittet ved begge anledninger.

- Jeg synes han var veldig sterk i Tour de France, spesielt på etappen til La Pierre Saint Martin var han helt utrolig. Likevel var det overraskende for meg at han hadde noen dårlige dager på slutten. Det fikk meg til å tenke tilbake på touren i 2013 som han også vant. De siste dagene der var heller ikke helt topp for ham. Dette er interessante ting å merke seg, påpeker Contador.

«El Pistolero» har kun én gang tidligere vunnet to av de tre store treukersrittene i samme sesong. Det skjedde tilbake i 2007. Da ble det triumfer i sammendraget både i Giro d'Italia og Vuelta a España.

Med Tour de France som hovedmål regnes to sammenlagtseirer i treukersritt som betydelig vanskeligere. Dette skyldes ikke minst betydelig kortere tid til restitusjon mellom touren og et av de to andre etapperittene med Grand Tour-merkelapp.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no.