DEN STORE DUELLEN: Contador økte sin sammenlagtledelse på Aru (høyre) etter tolvte etappen til Vicenzo torsdag (NTB/Scanpix).
DEN STORE DUELLEN: Contador økte sin sammenlagtledelse på Aru (høyre) etter tolvte etappen til Vicenzo torsdag (NTB/Scanpix).Vis mer

Contador enser svakhet hos Aru

Spanjolen distanserte hjemmefavoritten.

(procycling.no): Både vær og terreng ga en fornemmelse av de belgiske Ardenner på Giro d´Italias 12.etappe til Vicenza torsdag. Ikke rart Philippe Gilbert (BMC) var sterkest i siste stigning til mål.  

Den tidligere vinneren av Liege-Bastogne-Liege støtet seg forbi Tanel Kangert (Astana) 200 meter fra toppen av Monte Berico etter en lang og regntung dag i Veneto. En overlegen seier for den belgiske klassikerspesialisten. 

Tre sekunder senere kom Alberto Contador (Tinkoff-Saxo) over målstreken. Spanjolen tok bonussekunder og økte sin sammenlagtledelse over Fabio Aru (Astana) til 17 sekunder.  

Contador, en mesterlig Grand Tour-rytter, formodet svakhetstegn hos Aru som tråkket mer stakkato enn vanlig. Dermed satte han sine sitrongule Tinkoff-hjelpere til å kjøre hardt på de siste milene. Dette var en klassikerliknende finale, med tre krappe stigninger penslet inn på siste 60 kilometer, før den siste bakken opp til mål.  

- Vi prøver å ligge i front hele tiden. Vil vi ikke ta noen risiko, men kjøre smart i enhver sitasjon. Astana er sterke, men vi er godt organisert, sier Contador - som i dagens regnvært syklet med et smil.

Contador ble hele tiden flankert av sin tsjekkiske gregario, Roman Kreuziger. Aru var langt i fra isolert, selv om Tangert fikk frie tøyler. Landa og Tiralongo satt begge helt i front. Men på slutten sluknet gnisten i Aru.

På Monte Berico, den siste rampen til mål, virket som at Contador er kvitt smertene etter velten på etappe seks. For andre dag på rad så det ut som Aru virket mer preget av sykdomsperioden han hadde like før rittet.  

- Han så ikke like sterk ut som tidligere. Kanskje han sliter med regnet. I dag har det vært kaldt og farlig i utforkjøringene. Det er sikkert derfor Tinkoff kjører så hardt på de to siste etappene, sier Juan Antonio Flecha, ekspertkommentator for Eurosport.