Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Contador er ute av balanse

Mener tidligere lagkamerat. Men Eurosport-ekspert advarer mot å avskrive spanjolen.

FERDIG? Alberto Contador fikk en dårlig start på Tour de France, og mistet dyrebare sekunder i går. Foto: Reuters / Pascal Rossignol
FERDIG? Alberto Contador fikk en dårlig start på Tour de France, og mistet dyrebare sekunder i går. Foto: Reuters / Pascal Rossignol Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TOUR DE FRANCE-STUDIO: Følg den 13. etappen direkte fra klokka 13.15.

(Dagbladet): Alberto Contador mistet dyrebare sekunder i går da Frank Schleck suste opp Luz-Ardiden og gruppa til Andy Schleck fikk en luke mot slutten av gårsdagens knallharde etappe.

Contadors tidligere lagkamerat Paolo Tiralongo sier til L'Equipe at Contador er preget av dopingsaken rundt ham som avsluttes etter Tour de France.

- Det plager Contador. Han er ute av balense, og synes det er urettferdig at han skal bli så sterkt uthengt for noe han mener han ikke har gjort, sier Tiralongo til avisa.

Contador tapte 33 sekunder til Frank Schleck og 13 sekunder til Andy Schleck i går. Han er totalt 2 minutter og 11 sekunder bak storebror Frank.

Hans tidligere sportsdirektør i Astana, Johan Bruyneel, skriver i sin blogg at han var overrasket over å se Contador tape sekunder i fjellene.

VIL VINNE: Men Andy Schleck blir vel så glad dersom storebror Frank skulle vinne. Foto: AP Photo / Christophe Ena
VIL VINNE: Men Andy Schleck blir vel så glad dersom storebror Frank skulle vinne. Foto: AP Photo / Christophe Ena Vis mer

- Jeg forventet et angrep fra Alberto i går, men det kom aldri. Har det noe med sammensettingen av laget? Er han sliten etter et veldig hardt Giro d'Italia? Sliter han med kneet? Er det et mentalt press? Eller er det noe annet? Mest sannsynlig er det en kombinasjon, skriver Bruyneel.

Vil ikke avskrive Contador enda Etter å nærmest ha lekt seg til seier i Giro D'Italia i mai er det en helt annen Contador vi ser i det som regnes som verdens tøffeste treukersritt nå, og flere eksperter stiller spørsmålstegn til om han er i god nok form til å vinne sin fjerde Tour de France i år.

Eurosports sykkelekspert Ole Kristian Stoltenberg mener det er for tidlig å avskrive «El Pistolero».

- Det er utrolig tøft å prøve å vinne både Giroen og Tour de France på ett og samme år, og han så veldig sliten ut i går. Samtidig er det bare en god dag i fjellene og en god dag på temposykkelen, og så er han med igjen for fullt, sier Stoltenberg til Dagbladet.

Også Bruyneel tror løpet er langt fra kjørt for 27-åringen fra Pinto.

- Hvis det var en annen rytter ville jeg nok sagt at seier i Touren ikke var mulig lenger, men jeg vet hva Alberto er kapabel til både fysiske og psykisk, og jeg vil ikke bli veldig overrasket hvis han står med troféet i Paris. Det ser ikke lyst ut for ham i øyeblikket, men det er fremdeles langt igjen.

Imponert over Schleck Stoltenberg synes brødrene Schleck ser veldig sterke ut, og da spesielt storebror Frank.

- Han ser utrolig sterk ut, og da han rykket for siste gang i går hadde de andre ikke mulighet til å tette luka. Det blir jo eventuelt tempoen som vil ødelegge for ham, mener Stoltenberg som tror Frank Schleck er en vel så sterk utfordrer til sammenlagtseieren til slutt.

- Jeg tror Leopard-Trek kjører for begge, og jeg tror begge to er oppriktig glade så lenge en av dem vinner. Det virka i går som om at Contador passa mer på Andy, men for meg har Frank virket sterkere så langt.

Andy Schleck sier til danske Ekstrabladet at han gjerne vil vinne Touren, men at han blir glad dersom broren vinner også.

- Jeg vil gjerne vinne, men hvis broren min vinner blir jeg like glad som hvis jeg hadde vunnet selv, sier han.

DAMPET OPP LUZ-ARDIDEN: Frank Schleck virket veldig sprek da han rykket fra de andre sammenlagtfavorittene og kjørte inn til en 3. plass. Foto: AP Photo / Joel Saget
DAMPET OPP LUZ-ARDIDEN: Frank Schleck virket veldig sprek da han rykket fra de andre sammenlagtfavorittene og kjørte inn til en 3. plass. Foto: AP Photo / Joel Saget Vis mer