Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Contador får doping-dommen før Tour-start

Løfte fra CAS.

SYKLER TIL DOMMEN FALLER: Alberto Contador risikerer ikke å avbryte Tour de France på grunn av avgjørelsen hos CAS. Foto: REUTERS/Gustau Nacarino
SYKLER TIL DOMMEN FALLER: Alberto Contador risikerer ikke å avbryte Tour de France på grunn av avgjørelsen hos CAS. Foto: REUTERS/Gustau Nacarino Vis mer

Idrettens Voldgiftsrett i Lausanne (CAS) er sikre på at de kan få tatt en avgjørelse i ankesaken mot spanske Alberto Contador før Tour de France-starten 2. juli.

Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) og Det internasjonale antidopingbyrået (WADA) har anket Det spanske sykkelforbundets frifinnelse av Contador for brudd på dopingbestemmelsene.

Contador avla positiv dopingprøve under fjorårets Tour de France. I prøven fant man ørsmå rester av det anabole steroidet clenbuterol. Så små at spanjolen påsto at det måtte dreie seg om «forurenset» biff han skal ha spist.

- Partene har nå muligheten til å samle inn skriftlig materiale, sine argumenter og bevis i saken, sier CAS i en pressemelding.

- CAS' generalsekretær har informert partene om at CAS er klar til å sette saken på kalenderen slik at det kan bli tatt en avgjørelse i slutten av juni 2011.

Hvis WADA og UCI får medhold i sin anke, vil Contador bli utestengt i to år og fratas seieren fra Tour de France i fjor.

(NTB-Reuters)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media