Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Contador får forlate Astana

Står fritt til å bytte lag etter reglene til UCI.

MOT LAGBYTTE: Alberto Contador (t.v.) og Lance Armstrong syklet begge for Astana denne sesongen, men neste år blir Armstrong å se i Team RadioShack, mens Contador leter etter en ny arbeidsgiver. Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/LIONEL BONAVENTURE
MOT LAGBYTTE: Alberto Contador (t.v.) og Lance Armstrong syklet begge for Astana denne sesongen, men neste år blir Armstrong å se i Team RadioShack, mens Contador leter etter en ny arbeidsgiver. Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/LIONEL BONAVENTURE Vis mer

|||Tour de France-mester Alberto Contador står fritt til å forlate det kasakhstanske skandalelaget Astana, ifølge reglene til UCI.

Astana-laget er ikke innvilget profflisens for kommende sesong og blir nødt til å gi slipp på Contador dersom spanjolen ønsker det. Og det har Contador tidligere sagt at han ønsker sterkt.

Ikke dermed sagt at Astana forblir uten profflisens, men laget sto på listen over ikke innvilgede søknader da 20. oktober var omme og fristen var uten.

Det samme gjorde storlag som «norske» Team Sky (med Edvald Boasson Hagen, Kurt Asle Arvesen og Lars Petter Nordhaug), Caisse d'Epargne, Saxo Bank og Euskaltel-Eusladi.

Lagene har en måned på seg til å imøtekomme kravene til profflisens fra Det internasjonale sykkelforbundet (UCI). Innen den tid står ryttere under kontrakt med disse lagene fritt til å forlate sine arbeidsgivere.

Så vel Quick Step, Garmin-Slipstream og Caisse d'Epargne skal være aktuelle lag for Alberto Contador.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling