I NY DRAKT NESTE ÅR: Alberto Contador vant i juli sitt tredje Tour de France i karrieren, og viden anerkjent som den beste Grand Tour-rytteren i sykkelbransjen. Derfor vil han neppe ha særlige problemer med å finne seg en ny arbeidsgiver foran neste sesong nå som han har bestemt seg for å la kontrakten med Astana løpe ut. Foto: SCANPIX
I NY DRAKT NESTE ÅR: Alberto Contador vant i juli sitt tredje Tour de France i karrieren, og viden anerkjent som den beste Grand Tour-rytteren i sykkelbransjen. Derfor vil han neppe ha særlige problemer med å finne seg en ny arbeidsgiver foran neste sesong nå som han har bestemt seg for å la kontrakten med Astana løpe ut. Foto: SCANPIXVis mer

Contador forlater Astana

Avslo ultimatum fra lagledelsen.

|||(Dagbladet): Alberto Contadors framtid i det kasakhstanske profflaget Astana har vært gjenstand for spekulasjon og usikkerhet i et års tid.

Nå melder den ferske Tour de France-triumfatoren at han forlater laget når kontrakten hans går ut etter inneværende sesong.

I en pressemelding, gjengitt blant annet av Eurosport, opplyser spanjolens pressetalsmann at Astanas utålmodighet i kontraktsforhandlingene var utslagsgivende for at det fruktbare samarbeidet er historie når 2011-sesongen begynner.

- Selv om partene ikke sto langt fra hverandre, ville laget ha et svar umiddelbart på om han kom til å forlenge kontrakten sin eller ikke. Alberto Contador har avslått ultimatumet fra Astana, står det å lese i pressemeldingen fra apparatet rundt Contador.

«El Pistolero» skrev under for Astana i forkant av 2008-sesongen da Discovery Channel-laget ble oppløst. Da som nå, var han regjerende vinner av den gule trøya i Tour de France, men laget ble utestengt fra Touren på grunn av flere dopingavsløringer.

Astana og Contador fikk imidlertid delta i både Giro d'Italia og Vuelta a España, og den spanske sykkelstjernen vant dem begge. Siden har det blitt to nye Tour-triumfer i 2009 og 2010.

Contador sier at han nå kommer til å vurdere alternativene sine for de kommende sesongene i «fred og ro», melder AP.

Blant favorittene til 27-åringens signatur, er Bjarne Riis sitt Saxo Bank-lag, som neste år skifter navn til Sungard. Riis mister trolig brødrene Andy og Fränk Schleck til et nyopprettet luxembourgsk lag, og er på utkikk etter en ny kaptein i de store treukers etapperittene.