Contador frikjent for doping

Det spanske sykkelforbundet opphever karantenen.

KAN SYKLE RITT IGJEN: Alberto Contador (t.v) har deltatt på treningsleirer med Saxo Bank-eier Bjarne Riis mens han har vært suspendert. I dag kom frikjennelsen. Foto: AFP/Jaime REINA
KAN SYKLE RITT IGJEN: Alberto Contador (t.v) har deltatt på treningsleirer med Saxo Bank-eier Bjarne Riis mens han har vært suspendert. I dag kom frikjennelsen. Foto: AFP/Jaime REINAVis mer

(Dagbladet): Han avla positiv prøve for clenbuterol under Tour de France.

Flere dopinglaboratorier skal ha funnet kjemiske rester av plast i urinprøvene til den tredobbelte tour-vinneren, en  sterk indikator på blodoverføring via plastbeholdere.

Likevel er Alberto Contador i dag frikjent for dopinganklagene mot seg av det spanske sykkelforbundet (RFEC), etter at 28-åringen leverte inn en anke på en ettårig suspensjon han fikk i januar.

- Alberto Contador er frikjent av de kongelige spanske sykkelforbundet. (RFEC), og han har fått tillatelse til å konkurrere med en gang, sier talsmannen Jacinto Vidarte ifølge NTB.

Kan sykle Algarve Rundt Dermed kan Saxo Bank-rytteren allerede i morgen sette seg på sykkelsetet og delta i Algarve Rundt.

- Hvis alt går som planlagt vil vi forsøke å få ham til start i Algarve Rundt i Portugal, sier Vidarte.

Allerede i går meldte spanske medier at Contador har nådd fram med sin teori rundt clenbuterol-funnene i sine dopingtester, en middag med forurenset biffkjøtt.

KAN FEIRE: Da Contador drakk champagne på vei inn til Paris under fjorårets Tour de France skal han ha avlagt positive dopingprøver fire dager på rad. Foto: EPA/GUILLAUME HORCAJUELO
KAN FEIRE: Da Contador drakk champagne på vei inn til Paris under fjorårets Tour de France skal han ha avlagt positive dopingprøver fire dager på rad. Foto: EPA/GUILLAUME HORCAJUELO Vis mer

Med ankeseieren blir Contadors suspensjon opphevet, for første gangs siden dopingsaken ble kjent i august i fjor.

Saken er neppe slutt, det internasjonele sykkelforbundet (USI) og dopingjegerne i WADA ventes å Contadors tilfelle videre til Idrettens voldgiftsrett (CAS).

Ren utøver Da han anket fastholdt Contador at han aldri har brukt forbudte midler.

- Jeg er et forbilde for mange mennesker, og vet hva som forventes av meg. Derfor har jeg aldri tatt prestasjonsfremmende midler. Jeg kan si åpent og tydelig og med hodet hevet at jeg ser på meg selv som en ren utøver.

Frikjennelsen av Contador er samtidig en stor seier for Riis og Saxo Bank. Ifølge Jyllandsposten sto profflaget i fare for å miste lisensen og bli kastet ut av Tour de France på grunn av dopingsaken.