Contador har svart på Tinkovs utfordring

2015-planen klar.

NO, GRACIAS! Heller ikke Alberto Contador vil prøve på de tre store etapperittene neste år. Her fra feiringen av seieren under årets vuelta.  AFP PHOTO / JAIME REINA
NO, GRACIAS! Heller ikke Alberto Contador vil prøve på de tre store etapperittene neste år. Her fra feiringen av seieren under årets vuelta. AFP PHOTO / JAIME REINAVis mer

(procycling.no): Selv Alberto Contador er lunken til Oleg Tinkovs forslag om at de største sammenlagtstjernene skal duellere i de tre største etapperittende kommende år.

- På papiret er planen min å sykle giroen og Tour de France. Jeg tror den utfordringen er tøff nok alene, sier Contador til den spanske radiokanalen Cadena Cope ifølge cyclingnews.com.

Pinto-mannen krasjet ut av årets Tour de France, men vant vueltaen i konkurranse med Chris Froome og Nairo Quintana.

Lunken interesse for trippelen Tinkov svarte i etterkant med å utlove én million euro på deling, dersom de tok utfordringen til seg. Froome har svart ved å sette spørsmålstegn til egen opptreden i Tour de France, mens Nibali har avfeid det hele.

Quintana har varslet at han går etter touren og vueltaen.

Contador er spent på hvordan det vil slå ut å etter sammenlagtseieren i giroen to måneder før Tour de France.

- Det kan i verste fall ødelegge mulighetene mine i Frankrike, men giroen inspirerer meg og jeg liker rittet godt.

Et fjell å bestige Spanjolen er nå på plass i Afrika der han som en del av sesongoppkjøringen hos Tinkoff-Saxo skal forsøke å bestige Kilimanjaro.

- Dette burde ikke være så tøft, men vi har vært veldig uheldig med været. Det gjør det hele vanskeligere, sier Contador.

Han melder om seks grader, vind og tåke i deres basecamp. Der har 80 ryttere, støtteapparat og andre hjelpere slått leir i påvente av ekspedisjonen.

Denne artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!