Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Contador i egen Giro-klasse

Til topps for andre gang.

SUVEREN: Alberto Contador kontrollerte inn til sin andre sammenlagtseier i Giro d'Italia på dagens avsluttende tempoetappe.Foto: SCANPIX/REUTERS/Alessandro Garofalo
SUVEREN: Alberto Contador kontrollerte inn til sin andre sammenlagtseier i Giro d'Italia på dagens avsluttende tempoetappe.Foto: SCANPIX/REUTERS/Alessandro Garofalo Vis mer

Spanjolen Alberto Contador (28) vant Giro d'Italia på sykkel søndag. Det var hans andre triumf i rittet.

Contador tok initiativet tidlig i rittet. Han har lenge hatt full kontroll på konkurrentene. Michele Scarponi (Italia) ble nummer to, hele 6.10 minutter bak vinneren.

Contador sykler for Saxo-Bank-laget. Der er danske Bjarne Riis sjef. Contador avga positiv dopingprøve (clenbuterol) under Tour de France i fjor da han kjørte for en annen stall.

Prøveresultatene ble offentliggjort i oktober samme år. Han ble ilagt en utelukkelse på et år, men den hevet spanske sykkelmyndigheter ganske raskt.

Contador hevdet og hevder at han har fått det ulovlige stoffet i seg gjennom infisert kjøtt.

Saken ligger hos Idrettens Voldgiftsrett (CAS). Behandlingen er utsatt, og det kan føre til at Contador ikke får sykle Tour de France til sommeren.

Briten David Millar vant den avsluttende tempoetappen. Contador ble nummer tre.

(NTB)