Contador kan slippe med tre måneder

Doptatt rytter truer med å legge opp.

KREVER RETTFERDIGHET: Alberto Contador står på at han ikke har dopet seg, og vurdere å gi seg med sykkel dersom han blir dømt. Foto: EPA/EMILIO NARANJO
KREVER RETTFERDIGHET: Alberto Contador står på at han ikke har dopet seg, og vurdere å gi seg med sykkel dersom han blir dømt. Foto: EPA/EMILIO NARANJOVis mer

|||(Dagbladet): Natt til torsdag gikk Alberto Contador ut med sin positive dopingprøve.

Den 27-årige tour-vinneren hadde clenbuterol i urinprøven sin, det forbudet stoffet produseres ikke naturlig i kroppen.

Dopingstrid På en pressekonferanse samme dag la Contador skylda på et forurenset stykke oksekjøtt, mens det samtidig ble spekulert i at bloddoping var årsaken til at spanjolen testet positivt midt i touren.

Nå skriver den spanske avisa ABC at rytteren som har skrevet under for danske Saxo Bank kan slippe unna med en karantene på tre måneder.

Det betyr at han i praksis unngår suspensjon, fordi han allerede har avsluttet sesongen.

Vanligvis betyr en positiv test to års utestengelse. Ifølge den spanske avisa er det UCI, det internasjonale sykkelforbundet, som går inn for en kort straff.

Det er den spanske sykkelpresidenten Carlos Castaño som mener å vite at Contador innen ti dager får sin straff, og at den bare blir på tre måneder.

Det internasjonale antidopingbyrået WADA går mot en slik avgjørelse, og det er denne krangelen som har ført til at det tok seks uker før dopingsaken sprakk. Allerede 24. august visste alle parter om testen.

WADA skal være innstilt på to år for Contador, og ABC hevder at antidopingbyrået lekket opplysninger om dopingprøven til tysk presse for at saken skulle opp på bordet.

Kan legge opp Contador er ikke forberedt på straff i det hele tatt.

- Hvis ikke dette blir avklart på en gunstig og rettferdig måte, må jeg overveie om jeg noensinne setter meg på sykkelsetet igjen, sier Contador til den spanske tv-station Telecinco ifølge AFP.

Han står på at han er uskyldig.

- Dette er ødeleggende for meg og for tourens troverdighet. Alt jeg har ofret for denne sporten er urettmessig blitt feid vekk på to dager. Jeg vil kjempe for å få sannheten fram, men jeg er allerede blitt påført uoverskuelig skade, sier mannen som står med tre tour-seirer.

Contador sier til ABC i dag at han føler seg trygg på dopingtesten ikke blir betraktet som positiv når utestengelse vurderes.

- Jeg håper at dette bare var en vond drøm, sier Contador.

TOUR-VINNER: Alberto Contador syklet innt il sin tredje tour-seier i juli. Da hadde han allerede avlagt den positive prøven. Foto: EPA/CHRISTOPHE ENA
TOUR-VINNER: Alberto Contador syklet innt il sin tredje tour-seier i juli. Da hadde han allerede avlagt den positive prøven. Foto: EPA/CHRISTOPHE ENA Vis mer