TIL SAXO BANK: Trippelt Tour de France-vinner Alberto Contador er klar for Bjarne Riis' danske lag Team Saxo Bank. Foto: Scanpix
TIL SAXO BANK: Trippelt Tour de France-vinner Alberto Contador er klar for Bjarne Riis' danske lag Team Saxo Bank. Foto: ScanpixVis mer

Contador klar for Saxo Bank

Ble presentert av Bjarne Riis i dag.

||| (Dagbladet): Trippelt Tour de France-vinner, Alberto Contador, er klar for danske Team Sungard-Saxo Bank.

Det bekrefter laget på sine hjemmesider.

Contador har signert en to års-kontrakt med Bjarne Riis' lag. Riis vil ikke si noe om hvilke andre ryttere som følger med Contador.

- Alberto er en verdensklasserytter og det er med stor stolthet at jeg kan presentere ham som en del av laget de neste to årene, sa Riis på en pressekonferanse i dag.

— Han er verdens beste innen sitt felt. Det er ikke nødvendig å liste opp merittene hans. Jeg tror jeg kan slipe Contador til en enda bedre diamant og at vi går en spennende framtid i møte, sa Riis.

Contador har vunnet Tour de France to år på rad. Han vant også i 2007.

De to siste årene har han knivet om seieren med Saxo Bank-rytter Andy Schleck, som forlater laget til fordel for et nytt luxemburgisk lag sammen med broren Frank.

- Samtidig har får Alberto et sterkt og lojalt lag i ryggen som vil hjelpe ham over alt. Jeg er sikker på at samarbeidet vil bli fruktbart for både Contador og laget, sier Riis.

Også Contador var meget fornøyd med avtalen.

- Jeg er meget tilfreds med å ha skrevet en to-års kontrakt med Riis Cycling. Med lagets unike filosofi og lagånd er jeg sikret en solid oppbakking fra sponsorer, ledelse og de andre rytterne, sier Contador.

På pressekonferansen ble det også klart at den danske banken Saxo Bank fortsetter som hovedsponsor sammen med amerikanske Sungard.

— Med disse to selskapene knyttet til laget, har vi et solid finansielt fundament for framtiden. Det gjør at laget kan fortsette i sin viktige rolle i sykkelsporten og konkurrere på øverste nivå, sier Riis.

Dagbladet kommer med mer.

STORSIGNERING: Bjarne Riis presenterte i dag sin nye signering, Alberto Contador, for pressen. Foto: Scanpix
STORSIGNERING: Bjarne Riis presenterte i dag sin nye signering, Alberto Contador, for pressen. Foto: Scanpix Vis mer