Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Contador klar for Touren

Dopingsaken utsatt til august.

SAKEN ER UTSATT:  Alberto Contador vant Giro d'Italia nylig. Nå er det klart at han får sykle Tour de France til tross for dopingpåstander hengende over seg. Foto: AFP PHOTO / GIUSEPPE CACACE
SAKEN ER UTSATT: Alberto Contador vant Giro d'Italia nylig. Nå er det klart at han får sykle Tour de France til tross for dopingpåstander hengende over seg. Foto: AFP PHOTO / GIUSEPPE CACACE Vis mer

Alberto Contador kan kjøre Tour de France, for dopingsaken hans kommer ikke til å bli behandlet i Idrettens voldgiftsrett (CAS) for i august.

CAS skrev på sine internettsider tirsdag at saken til Contador er utsatt til 1. august, og det er satt av to dager til å behandle den.

I og med at Tour de France, der Contador har vunnet sammenlagt tre ganger, og tok sin siste seier i fjor, starter 2. juli og avsluttes den 24., ser det ut som om spanjolen ikke kommer til å bli nektet Tour-start.

Han avga en positiv dopingtest på stoffet clenbuterol under Touren i 2010, men er siden frikjent av det spanske sykkelforbundet. Det er Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) og Verdens antidopingbyrå (WADA) som har anket saken inn for CAS.

Dersom ikke dommerne i CAS sier noe annet, er det ingenting i veien for at Contador, som i helgen vant Giro d'Italia, kan starte i Touren også i år.

(NTB)