Contador kommer til å ofre alt for å tukte Froome

- For meg er det likegyldig om blir nummer to eller ti.

 I SKYGGEN:   Alberto Contador (t.v.) har vært en skygge av sammenlagtleder Chris Froome. Foto: Joel Saget / AFP / NTB scanpix
I SKYGGEN: Alberto Contador (t.v.) har vært en skygge av sammenlagtleder Chris Froome. Foto: Joel Saget / AFP / NTB scanpixVis mer

Alberto Contador slo mandag fast at han ikke bryr seg om han blir nummer to eller ti i Tour de France. Kun seier er godt nok for den spanske Saxo-kapteinen.

- Målet mitt var å vinne Touren, men nå er det blitt slik at den ledende rytteren (Skys Chris Froome) er på et nivå over alle andre. Mann mot mann er det umulig å slå ham, sa Contador under Saxo-lagets pressemøte i Avignon.

Han ble grundig slått frakjørt av Froome på søndagens etappe opp mot Mont Ventoux. Contador er 4.25 minutter bak Sky-rytteren på 3.-plass, men har ikke helt gitt opp håpet.

- Det venter en tøff uke med store taktiske utfordringer. For meg er det likegyldig om jeg ender på 2.- eller 10.-plass.

Vil stikke Spanjolen avslørte at han vil forsøke å stikke av på en av rittets gjenværende fjelletapper. Samtidig var han noe hemmelighetsfull.

- Det kan godt være at jeg får gripe sjansen min en dag. Jeg vil se etter en mulighet, og ja, der finnes en mulighet. Om en uke vil dere vite hvilken etappe jeg tenkte på, sa Contador.

Advarte pressen Han hadde da roet seg ned etter at pressemøtet ble innledet med spørsmål om doping. Pressekorpset ville vite om Contador har tillit til at Tour-leder Froome ikke har brukt ulovlige midler. Det likte den tidligere dopingutestengte rytteren dårlig.

- Jeg besvarer høyst to spørsmål om doping. Stiller dere flere, går jeg opp til hotellrommet. Jeg har hatt en meget hard Tour, lød det fra Contador.

Tillit Froomes soloprestasjon på søndagens 15. etappe tok pusten fra mange. Men Contador mente man ikke straks må mistenke Sky-kapteinen for å ha dopet seg.

- Det er ingen grunn til å stille spørsmål ved Froomes troverdighet. Han er på et meget høyt nivå, og det har han vært i hele år. Prestasjonene hans skyldes hardt arbeid, og jeg har full tillit til ham, sa han.

(NTB)