LEGGER OPP: Alberto Contador, her fra årets Tour de France. Foto: Reuters/Benoit Tessier
LEGGER OPP: Alberto Contador, her fra årets Tour de France. Foto: Reuters/Benoit TessierVis mer

Contador legger opp etter vueltaen

Kun ett ritt igjen av en lang og innholdsrik karriere.

(procycling.no): Årets Vuelta a España blir det siste rittet i karrieren til Alberto Contador.

Det forteller spanjolen i en video publisert på hans egen Instagram-konto.

Contador vil dermed legge opp i en alder av 34 år.

Gracias a tod@s! Thanks to all!

Et innlegg delt av Alberto Contador (@acontadoroficial)

– Hei alle sammen. Jeg har laget denne videoen for å fortelle om to ting. Det første er at jeg vil delta i vuelta a España, som starter 19. august. Det andre er at det blir mitt siste ritt som profesjonell, sier Contador i videoen.

– Det er en avgjørelse jeg har tenkt lenge på, og jeg tror ikke det er noen bedre avslutning enn hjemrittet mitt og i landet mitt, sier han.

Contador startet proffkarrieren i ONCE tilbake i 2003, og fikk for alvor sitt store gjennombrudd da han i 2007 vant Tour de France.

Siden har han vunnet Tour de France ytterligere én gang i 2009, og han har også vunnet Giro d'Italia to ganger (2008 og 2015) og Vuelta a España tre ganger (2008, 2012 og 2014).

I tillegg har han vunnet en mengde andre ritt, og har i et tiår vært blant verdens beste klatrere.

Dopingtatt i 2010

Contador vant opprinnelig også Tour de France i 2010, men det ble funnet spor av clenbuterol i dopingtest tatt på rittets siste hviledag.

Spanjolen mente stoffet kom i kroppens hans gjennom en biff, og han ble etter en anke frifunnet av spanske myndigheter. Dommen ble anket til CAS av UCI og WADA, hvor han i 2012 til slutt ble utestengt i to år, med tilbakevirkende kraft.

Contador syklet både Giro d'Italia og Tour de France i påvente av dommen, og han vant opprinnelig giroen - en seier han mistet etter at dommen ble klar.

Offensiv rytter

Contador har i alle vært kjent for sin dansende stil, og mange angrep.

I de senere sesongene har han ikke lenger hengt med ryttere som Chris Froome i de tøffeste klatringene, men han har vist seg fram med dristige angrep.

Et slikt angrep sørget for at Froome måtte se seg slått av Nairo Quintana i fjorårets vuelta. Etter å ha havnet langt bak på grunn av velt, viste han seg også fram en rekke ganger i årets Tour de France, hvor han til slutt ble nummer ni sammenlagt.

I Contadors siste ritt vil han konkurrere mot blant andre Chris Froome, Romain Bardet, Fabio Aru og Vincenzo Nibali.