DET SAMME FOR ALBERTO? Spanjolen gir støtte til Oleg Tinkov etter konflikten med Bjarne Riis. FOTO AFP PHOTO/ JORGE GUERRERO
DET SAMME FOR ALBERTO? Spanjolen gir støtte til Oleg Tinkov etter konflikten med Bjarne Riis. FOTO AFP PHOTO/ JORGE GUERREROVis mer

Contador likegyldig til Bjarne Riis

Det påstår han i hvert fall selv.

(procycling.no): I løpet av Tirreno-Adriatico tilspisset forholdet seg såpass mellom lageier Oleg Tinkov og sportsdirektør Bjarne Riis, at sistnevnte forlot laget kort tid i etterkant.

En av grunnene til at det skar seg, skal være at Nairo Quintana delte ut en sportslig ørefik til Alberto Contador underveis i rittet.

De første meldingene gikk på at Steven De Jongh ble kommandert ut av følgebil nummer én, og at Riis ble forsøkt skubbet inn.

Konklusjonen ble til slutt at De Jongh overtok danskens rolle, mens Ørnen fra Herning fløy i dekning.

Alberto Contador velger nå å ta Tinkov i forsvar i et intervju med den spanske avisen AS:

- Det som har skjedd, har ikke preget meg i det hele tatt. Dessuten er Steven, som har fått alt ansvaret, og treneren min. Vi snakker sammen hver eneste dag, sier Contador.

Én sesong, to tanker 32-åringen fra Pinto utenfor Madrid sykler for å vinne både Giro d´Italia og Tour de France denne sesongen.

Den rosa drømmen starter allerede lørdag med lagtempo i San Lorenzo a Mare.

Det var Riis som hentet Contador til Saxo Bank-laget, etter at brødrene Fränk og Andy Schleck forsvant til Leopard Trek foran 2011-sesongen.

Samarbeidet med Riis har gått bra, og derfor har forståsegpåere vært spent på spanjolens reaksjon på lederskiftet innad i laget.

Tar Tinkov i forsvar Med en storkjeftet russisk milliardær på toppen av pyramiden, er det uansett klokt å snu det andre kinnet til, og ytre tillit og lojalitet til det sittende regimet.

Det vet selvsagt Contador godt, også.

- Oleg Tinkov har flere sider, men i et businessperspektiv er han ganske smart. Han mente at vi kunne klare oss uten Bjarne, og han mener at det vil gjøre oss bedre.

- Jeg støtter Oleg, fordi jeg vet at hans største ønske er at laget skal fungere godt, avslutter Contador.

Denne artikkelen er laget av sykkelnettstedet www.procycling.no!