- Contador mister Tour-seier og blir utestengt i ett år

Spansk avis mener å vite utfallet av dopingsaken.

NÆRMER SEG UTFALL: Alberto Contador kan anke en avgjørelse han eventuelt er uenig i. Trolig ender det med ett års utestengelse for Saxo Bank-rytteren.Foto: SCANPIX/REUTERS/Enrique Calvo
NÆRMER SEG UTFALL: Alberto Contador kan anke en avgjørelse han eventuelt er uenig i. Trolig ender det med ett års utestengelse for Saxo Bank-rytteren.Foto: SCANPIX/REUTERS/Enrique Calvo Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Tour de France-mester Alberto Contador er ifølge avisen El Pais utestengt i ett år som følge av sin positive dopingprøve. Dermed blir han fratatt Tour de France-tittelen. Det er en vanære som tidligere har rammet bare Floyd Landis (i 2006). Den spanske stjernesyklisten avga en dopingprøve som viste spor av clenbuterol under fjorårets Tour de France. Contador hevder han har fått i seg det forbudte stoffet via kjøtt han har spist. Presidenten i Spanias sykkelforbund, Juan Carlos Castano, sa onsdag at Contador ville få vite utfallet av dopingsaken torsdag. -  Ja, vi kommer ikke til å utsette dette lenger, sier Castano, som la til at det blir opp til Contador om han vil fortelle offentligheten om avgjørelsen. Forbundet akter ikke å offentliggjøre dommen. Noen timer senere meldte El Pais at Contador allerede har fått beskjed om at forbundet vil utestenge ham i ett år. Contador har ti dager på å anke. En endelig avgjørelse er ventet i februar. Contador, Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) og Verdens Antidopingbyrå (Wada) kan bringe saken inn for Idrettens Voldgiftsrett (CAS) hvis en av partene er uenig i dommen. Contador har vunnet Tour de France tre ganger (2007, 2009, 2010).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer