<strong>FAVORITT:</strong> Men Alberto Contador advarer mot tøffe konkurrenter. Her tar han en selfie med troféet vinneren av Giro d'Italia får juble med. Foto: EPA/LUCA ZENNARO
FAVORITT: Men Alberto Contador advarer mot tøffe konkurrenter. Her tar han en selfie med troféet vinneren av Giro d'Italia får juble med. Foto: EPA/LUCA ZENNARO Vis mer

Contador navngir hans tre tøffeste rivaler

- De er alle like farlige.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(procycling.no): Giro d'Italia starter lørdag ettermiddag med Alberto Contador som den største favoritten.

Uten Chris Froome, Nairo Quintana og Vincenzo Nibali er det ventet at kampen om seieren vil stå mellom spanjolen og Team Skys Richie Porte.

Men Contador advarer mot flere.

- Richie Porte, Rigoberto Urán (Etixx-Quick Step) og Fabio Aru (Astana) er alle like farlige.

- Richie har vært god siden sesongstart, mens Urán og Aru har fokusert på giroen og bygd opp formen til dette rittet. De er alle like viktige som rivaler, og det finnes flere, sier Contador til cyclingnews.com.

Lørdagens lagtempo er en mulighet for favorittene til å hente sekunder på konkurrentene, men den avgjør neppe årets Giro d'Italia. Til det er utfordringene som venter de neste tre ukene for mange og for krevende.

Selv trekker 32-åringe fram det 59 kilometer lange temporittet på den 14. etappen og rittets siste fjelletappe, over legendariske Colle delle Finestre før målgang opp til Siestre, som nøkler til suksess.

- Tempoetappen er veldig lang uten tid til å hvile, vi må se hvordan den går. Opp Finestre er det flere mulige scenarioer. En mulighet er at jeg må gå all in for å ta ledertrøya, en annen mulighet er at det er jeg som må forsvare den. Jeg har uansett gode minner fra fjellet, forklarer spanjolen.

Spanjolen vant fjorårets Vuelta a España etter at en stygg krasj og et brukket skinnebein hindret ham i Tour de France. Det gir ham trygghet foran årets første treukersritt.

- I fjor startet jeg vueltaen uten å være i toppform, og til slutt tok jeg en spesiell seier. Det ga meg selvtillit til å gå for å vinne både Giro d'Italia og Tour de France i år.

Første lag ut på lørdagens 17,6 kilometer lange lagtempo er Lampre-Merida klokka 15:10. Siste lag er forventet å være i mål like over klokka 17:15.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer