Contador «safet» til Vuelta-seier

Tok ingen sjanser på våte veier.

VANT VUELTAEN: Alberto Contador vant i dag treukersrittet Vuelta a Espana. Foto: EPA/JAVIER LIZON
VANT VUELTAEN: Alberto Contador vant i dag treukersrittet Vuelta a Espana. Foto: EPA/JAVIER LIZONVis mer

(procycling.no): Alberto Contador, Tinkoff-Saxo, vant Spania rundt sammenlagt foran Christopher Froome. Det ble endelig avgjort på den 21. etappen rundt i Santiago de Compostela, en tempoeetappe på 9,7 kilometer i kveldstimene søndag.

Etter 81 timer, 25 minutter, fem sekunder og 21 etapper vant Contador til slutt med en tidsavstand på 1:10 til Chris Froome.

- Det er rett og slett en fantastisk prestasjon av Contador, sier sportsdirektør i Tinkoff-Saxo, Steven De Jongh i en pressemelding.

Contador veltet ut av Tour de France. Resultatet var brudd i beinet, og alle trodde deltakelse i Spania rundt var umulig.

- Det å komme tilbake fra en skade på denne måten bare uker i forkant av Vueltaen og ikke bare kjøre bra, men vinne, er fantastisk. Målet var i utgangspunktet å ta en etappeseier mot slutten av rittet, men Contador har bare blitt sterkere og sterkere for hver dag som gikk, fortsetter sportsdirektøren.

Spania rundt 2014 var spanjolens Grand tour-seier nummer seks, det etter han mistet resultatene fra 2011 på grunn av at han ble avslørt med clenbuterol i blodet under Tour de France samme år.

Adriano Malori vant etappen foran Jesse Sergent med åtte sekunder. Movistar-rytteren var strålende fornøyd etter seieren var sikret.

- Det har vært en fantastisk Vuelta for laget. Det er stort for meg også, som klarer å ta en etappeseier her i dag. Det var mange store navn her, og det gjør meg ekstra fornøyd i dag, sier Malori i tv-intervjuet etter målgang.

- Hvis noen av de største navnene som Tony Martin var her i dag, ville du fortsatt vinne?

- Nei, sier Malori.