SATSER ALT PÅ TOUREN: Regjerende mester Alberto Contador kommer ikke til å delta i neste års Giro d'Italia. Her er han på vei opp Alpe d'Huez i årets Tour de France. Foto: AFP PHOTO / JEAN-PIERRE CLATOT
SATSER ALT PÅ TOUREN: Regjerende mester Alberto Contador kommer ikke til å delta i neste års Giro d'Italia. Her er han på vei opp Alpe d'Huez i årets Tour de France. Foto: AFP PHOTO / JEAN-PIERRE CLATOTVis mer

Contador satser alt på Tour de France neste år

Dropper Giroen.

Regjerende mester Alberto Contador kommer ikke til å delta i neste års Giro d'Italia.

Spanjolen, som sykler for danske Saxo Bank, velger bort rittet trass i at det starter i Danmark. Den tredobbelte Tour de France-vinneren vil sette alle krefter inn mot sykkelfesten i Frankrike i stedet.

- Når jeg først skal sykle ritt, er det vanskelig for meg ikke å kjøre om seieren. Derfor er det bedre å trene under neste års Giro. For målet neste år er klart: Å vinne Tour de France, sier Alberto Contador, som har kontrakt med Saxo Bank ut neste sesong.

Teameier Bjarne Riis er overbevist om at planen er vanntett. I år kostet Giro-seieren for mange krefter, og Contador gikk på sitt første Grand Tour-nederlag siden 2007 i Tour de France (5.-plass).

- De neste fire-fem årene bør Alberto oppleve sine beste sykkelår, så vi har ikke sett det beste av ham ennå, bedyrer Riis.

Contador avviser at laget ikke var sterkt nok til å støtte ham i årets Tour.

- Etter Touren leste jeg i avisene at laget ikke var sterkt nok, men det forstår jeg ikke. Laget arbeider hardt og gir alltid 100 prosent for meg. Jeg er svært fornøyd med lagets innsats i Touren, slår Contador fast.

(NTB)