Contador sier bare et teknisk problem kan frata ham sammenlagtseieren

Froome prøvde, men feilet.

SEIER: Alberto Contador ligger an til å vinne Vuelta a Espana, og sier at bare et teknisk problem kan frata ham sammenlagtseieren nå. Foto: AFP PHOTO/ JAIME REINA
SEIER: Alberto Contador ligger an til å vinne Vuelta a Espana, og sier at bare et teknisk problem kan frata ham sammenlagtseieren nå. Foto: AFP PHOTO/ JAIME REINAVis mer

(procycling.no): Etter en lang rekke forsøk fra Chris Froomes side, gikk Alberto Contador kontra på det som ble en klatring i tospann mot slutten av Spania rundts siste klatreetappe. Contador sier taktikken var enkel, og tror sammenlagtseieren så og si er klar.

- Taktikken var på mange måter enkel, følge Froomes hjul. Jeg må komme meg gjennom morgendagens tempoetappe. Men ser vi på tidene, er det bare et teknisk problem helt på slutten av etappen i morgen som gjør at jeg ikke vinner sammenlagt, sier Contador til cyclingnews.com.

Kontrastøtet med 1500 meter igjen til mål ble nådestøtet fra Contador, Froome ble liggende på halvdistanse og spanjolen kjørte komfortabelt inn til nok en etappeseier i tillegg til å øke avstanden til nettopp Froome i sammendraget.

- Tømte tanken der ute i kveld, for en kamp. Takk for all støtten, skriver Chris Froome på twitter.

Den 20. etappen på snaut 185 kilometer fra Santa Estebo de Ribas do Sil ble avsluttet med en lang, svært krevende  til Puerto de Ancares på 1655 meter over havet. Froome hadde varslet angrep i nettopp denne stigningen før start.

- Jeg kjenner Ancares fra vueltaen i 2012, selv om bakken er litt lenger nå. Bakken er lang og tøff nok til å gjøre ting veldig komplisert, hvis du har en dårlig dag og bare ett minutts forsprang i sammendraget, sa Froome til cyclingnews i forkant av etappen.

Froome endte til slutt 16. sekunder bak Contador. På oppfølgerplass fulgte Valverde, 57 sekunder bak sammenlagtlederen. Joaquim Rodriguez gikk for etappeseier tidlig i bakken, men ble hentet og siden distansert med 1:18.

Contador leder nå Vueltaen sammenlagt med 1:37 på Froome.

Vuelta a Espana avsluttes søndag med en tempoetappe på snaut 10 kilometer, og det er svært lite som tyder på det blir endringer i sammendraget.