Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Contador slapp med skrekken i tempodrama

Sikret seg fjerde triumf i Baskerland rundt.

TANKEVEKKER: Alberto Contador innfridde favorittstempelet på siste etappe i Baskerland, men fikk noe å tenke på fra en av sine største rivaler. Foto: PD (©TDWSport.com)
TANKEVEKKER: Alberto Contador innfridde favorittstempelet på siste etappe i Baskerland, men fikk noe å tenke på fra en av sine største rivaler. Foto: PD (©TDWSport.com) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(procycling.no): På forhånd var det spådd å bli en duell mellom rutinerte Alberto Contador (Tinkoff) og colombianske Sergio Henao (Team Sky). Sammenlagtkampen i Baskerland rundt ble også avgjort mellom disse to.

Men en annen colombianer ville også ha sitt å si for utfallet på den tøffe avsluttende tempoetappen i rittet.

Nairo Quintana (Movistar), klatrespesialisten som normalt ikke fryktes av konkurrentene på tempoetapper, var muligens bare en taktisk bommert unna seier i Baskerland-avslutningen.

Til slutt var det likevel Contador som stakk av med både beste etappetid og seieren i sammendraget. De seks sekundene han lå bak Henao etter fem etapper ble snudd til det dobbelte antallet sekunder i fordel «El Pistolero».

29.13 på tempoen var i tilegg fem sekunder sterkere enn Quintanas oppsiktsvekkende sterke tid.

- Alltid spesielt - Det er utrolig. Jeg var ikke helt sikker på hvordan formen min var før dette rittet, men det viste seg at den var der den skulle. Det var bare snakk om noen få sekunder, selvfølgelig, men når du vinner en seier som dette er det alltid spesielt. Jeg er veldig glad for å vinne, sa Contador i et intervju vist på Eurosport.

Selv om Contador vant sin fjerde sammenlagtseier i Baskerland rundt, var den store snakkisen etter etappen Nairo Quintana. Og det på tross av at Movistar-kapteinen bare ble tredjemann i rittet sammenlagt.

Colombianeren overrasket ikke bare med å være blant de sterkeste på tempoen. Han bestemte seg også for å bytte til temposykkel før den siste delen av distansen.

Dette skjedde i tillegg i en motbakke der han trengte en solid dytt av mekanikeren for å få noe som helst fart i pedalene igjen.

Kritisk ekspert Den manøveren mente Eurosport-ekspert Magnus Bäckstedt kostet Quintana minst fem-seks sekunder, altså akkurat nok til å miste etappeseieren. 

- Jeg tror helt klart at det ga seieren til Contador på den individuelle etappen. Men hvor mye han tapte totalt er vanskelig å si, kommenterte Bäckstedt etterpå.

Tempoen foregikk nok en gang i et utrivelig regnvær, slik de fleste etappene i Baskerland har hatt for vane denne uka.

PS: Både Lars Petter Nordhaug (Team Sky) og Sindre Lunke (Giant-Alpecin) var opprinnelig med i Baskerland rundt. Begge de to norske deltakerne brøt på den femte etappen fredag.

 
Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no. 

OVERRASKET: Nairo Quintana ga rivalen Alberto Contador kamp til døra på lørdagens tempo i Baskerland. Bildet er fra fredagens etappe i rittet. Foto: JAVIER ETXEZARRETA / Epa / NTB scanpix
OVERRASKET: Nairo Quintana ga rivalen Alberto Contador kamp til døra på lørdagens tempo i Baskerland. Bildet er fra fredagens etappe i rittet. Foto: JAVIER ETXEZARRETA / Epa / NTB scanpix Vis mer
Hele Norges coronakart