Contador slo Rasmussen i spurten

Men ny, stor dag for dansken.

(Dagbladet.no): Michael Rasmussen tapte spurten til spanske Alberto Contador, men kan likevel smile fornøyd etter den første etappen i Pyreneene.

Dansken satt i en gruppe sammen med de andre sammenlagtfavorittene på vei opp Plateau-de-Beille. Etter at flere ryttere hadde forsøkt å støte, satte Contador inn det avgjørende rykket drøye fem kilometer fra mål.

Han fikk med seg Rasmussen, som etter å ha avventet litt bykset fra Cadel Evans, Levi Leipheimer og de andre.

De siste kilometerne snakket de to mye sammen, og Contador virket nesten litt irritert på Rasmussen som ikke ville fram og dra.

Den unge spanjolen fikk uansett det siste ordet da han spurtet fra Rasmussen på de siste meterne, og tok en fortjent seier.

Dermed er han nå nærmeste utfordrer til Rasmussen, to minutter og 23 sekunder bak.

- Jeg har oppfylt en drøm ved å vinne. Det er også en seier for laget, som er blitt sterkere og sterkere, sier han til TV 2. 

Han vil imidlertid ikke spekulere i mulighetene for å stå på pallen i Paris. 

TAPTE SPURTEN: Michael Rasmussen var sjanseløs mot Contador i spurten, men han økte likevel forspranget til de fleste av sammenlagtrivalene. Foto: REUTERS
TAPTE SPURTEN: Michael Rasmussen var sjanseløs mot Contador i spurten, men han økte likevel forspranget til de fleste av sammenlagtrivalene. Foto: REUTERS Vis mer

-  Nå får jeg nyte seieren, så får vi se hvor langt kreftene holder, sier han.

Michael Rasmussen var skuffet over at etappeseieren glapp.  

- Alle rytterne i feltet ville hatt navnet sitt på den lista, men dessverre gikk det ikke i dag, sier han til TV 2.

Men det bør være en god trøst at han moste alle konkurrentene med unntak av Contador. Aller tyngst hadde Alexandre Vinokourov det. Etter den voldsomme Astana-oppturen i går ble det krasjlanding i dag, og kasakhstaneren kom i mål rundt 25 minutter etter seierherren.

Andreas Klöden fikk det også tøft opp den siste stigningen, og kom i mål fire minutter og 38 sekunder bak.

Både Thor Hushovd og Kurt Asle Arvesen kom seg godt innenfor tidslimiten. For Hushovd del gikk etappen lettere enn forventet.

- Det var en tøff dag, men ikke blant de verste. Vi fikk en stor gruppe opp nest siste fjell. Vi hadde god kontroll, med god margin ned til tidslimiten, sier han til TV 2.

<B>SPURTSEIER</B> Contador sørget for årets første seier for Discovery-laget.