Contador sykler med brudd

Dropper ikke Giroen.

Den spanske favoritten Alberto Contador fortsetter Giro dItalia til tross for at han pådro seg et lite brudd i albuen etter en velt lørdag.

- Contador gjennomgikk en røntgenundersøkelse mandag, og det ble påvist et mindre brudd i hans venstre albue, het det i en pressemelding fra Astana-laget.

Fjorårets Tour de France-vinner er derfor klar til tirsdagens tempoetappe, selv om den vonde albuen hemmer ham noe på temposykkelen.

- Som alle ryttere vet består en seier i en de store etapperittene i hardt arbeid, hell og det å holde seg frisk og skadefri. Uheldigvis så vil et lite brudd ikke gjøre turen til Milano noe lettere, men jeg er motivert og vil kjempe meg gjennom smertene. Jeg har ikke tenkt å gi meg, sa han.

Giovanni Visconti, Italia leder rittet etter ni etapper. Han har 34 sekunder til gode på tyske Mattias Russ, mens det er hele 7.27 minutter ned til fjorårets Giro-vinner, Danilo Di Luca, på 4.-plass. Contador holder 8.-plassen, 29 sekunder bak Di Luca.

(NTB)

BITER TENNA SAMMEN: Alberto Contador lar seg ikke stoppe av bruddet han pådro seg etter lørdagens velt. Foto: REUTERS
BITER TENNA SAMMEN: Alberto Contador lar seg ikke stoppe av bruddet han pådro seg etter lørdagens velt. Foto: REUTERS Vis mer
Contador sykler med brudd