Contador til angrep på sykkelsporten

Tror dopingfrikjennelsen ankes.

TV-STUDIO: Alberto Contador mener han er blitt motarbeidet av sykkelmyndighetene i dopingsaken mot ham. Foto: REUTERS/Andrea Comas
TV-STUDIO: Alberto Contador mener han er blitt motarbeidet av sykkelmyndighetene i dopingsaken mot ham. Foto: REUTERS/Andrea ComasVis mer

(Dagbladet): Det spanske sykkelforbundets (REFC) beslutning var akkurat som ventet i går.

Alberto Contador ble frikjent for doping på tross av at tester, opptil fire dager på rad, i Tour de France sist sommer viste spor av det forbudte stoffet clenbuterol.

Seinere på kvelden stilte den spanske rytteren opp for TV-kanalen Veo7, og selv om han var glad for kjennelsen turte han ikke å juble.

Han tror nemlig det internasjonale sykkelforbundet (UCI) og antidopingorganisajonen WADA akter å anke dommen. UCI har 30 dager på seg, Wada ytterligere 21.

- Det er overraskende at din egen sport, dine ledere jakter på deg og anklager deg, at de ønsker å kaste deg i giljotinen når du ikke har gjort noe galt, sier Contador.

Uopprettelig skade Han antyder at han ikke er ferdig med saken på tross av ettårskaranten nå er løftet.

- Sannheten er at skaden på ditt rykte er uopprettelig, med tanke på alle dumhetene som er sagt om deg, sier Contador.

TIL ALGARVE: Contador gikk i går på flyet til Portugal, han er påmeldt i Algarve Rundt som starter i dag. Foto: EPA/GUSTAVO CUEVAS
TIL ALGARVE: Contador gikk i går på flyet til Portugal, han er påmeldt i Algarve Rundt som starter i dag. Foto: EPA/GUSTAVO CUEVAS Vis mer

Han har hele tiden nektet for at han har dopet seg, og holdt fast ved forklaringen om at det må ha vært forgiftet kjøtt som sørget for utslagene på urinprøven.

- En ting er sikkert, jeg skal aldri spise mer kjøtt, sier 28-åringen.

- Dette er i sannhet en god dag. Det har vært noen utrolige uker og måneder, som jeg ikke unner noen andre. Du må ha levd disse månedene for å vite hvordan det føles.

Underveis har Contador fått støtte av den spanske statsministeren, men tour-vinneren mener dommen i går bare skyldes at «rettferdigheten seirer».

Dersom han slipper straff slipper han å bli den andre tourvinneren etter Floyd Landis som fratas seieren i verdens mest prestisjefulle etapperitt.

Avventer Tour-påmelding I dag skal han etter planen stå på startstreken i Algarve Rundt i Portugal, og i går kveld antydet han at det blir en ny tour-start 2. juni.

- For øyeblikket planlegger jeg sesongen fram til Giroen, så får jeg se hva vi gjør etterpå. Det kommer helt an på hva som skjer i månedene framover, sier syklisten.

Søvnløse netter og tårer Han er en av fem ryttere som har vunnet både Touren, Giroen og Spania Rundt. Han sier formen ikke er noe særlig, i forhold til tidligere år.

TRE TOUR-SEIRER: Contator viste antall fingrer for seirer da han kom hjem til Madrid fra den siste touren i fjor sommer. Foto: EPA/GUILLEN
TRE TOUR-SEIRER: Contator viste antall fingrer for seirer da han kom hjem til Madrid fra den siste touren i fjor sommer. Foto: EPA/GUILLEN Vis mer

- Det har vært seks måneder med søvnløse netter, jeg har revet meg i håret. Det var tider da jeg gråt, sier Contador.

Dersom UCI eller Wada anker kan Contador felle tårer helt fram til juni, men uansett vil han kjempe videre.

- Når du ikke har gjort noe feil og din samvittighet er helt avslappet, så må man bare vente på at de erkjenner at du ikke har gjort noe. Du må bare slåss.