KRAFTANSTRENGELSE: Alberto Contador vant Giro d'Italia, men det kostet krefter. Likevel håper han å være i toppform når Tour de France starter i juli. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)
KRAFTANSTRENGELSE: Alberto Contador vant Giro d'Italia, men det kostet krefter. Likevel håper han å være i toppform når Tour de France starter i juli. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)Vis mer

Contador usikker på Tour de France-formen

Fortsatt sliten etter giroen.

(procycling.no): Årets sesong kan bli en milepæl for Alberto Contador.

Spanjolen ønsker nemlig å vinne både Giro d'Italia og Tour de France.

Førstnevnte er allerede krysset av. Vinner han også det andre, blir han den første til å vinne begge rittene samme år siden Marco Pantani lyktes med den nesten umulige dobbelen i 1998.

Å vinne giroen tok imidlertid på for den spanske sammenlagtkanonen.

- Fysisk og muskulært føler jeg fortsatt slitasjen fra giroen, spesielt den siste uken, som var veldig hard, sier Contador i en pressemelding.

- Derfor har jeg hovedsakelig hvilt siden den tid. Jeg har fokusert på restitusjon og jeg har bare gjennomført tre dager med spesifikk trening.

- Veldig spent Mesteparten av tiden har blitt tilbrakt i idylliske Livigno, med flere knalltøffe fjell i nærheten.

For 32-åringen har imidlertid det meste handlet om å hvile etter tre tøffe uker i Italia i mai.

Kraftanstrengelsen gjør han usikker på hvordan formen er før årets største sykkelritt.

- Tenker du på Tour de France allerede? Hvordan ser du på det akkurat nå?

- Med usikkerhet, men også med motivasjon for å oppleve noe som er nytt for meg. Jeg er veldig spent og motivert for denne utfordringen. Når jeg står opp, gjør det fortsatt vondt i leggene, musklene er litt slitne, men det er normalt. Hvis det var lett, ville jeg ikke vært så motivert.

Les flere sykkelnyheter på www.procycling.no!

Sykler mot konkurrent i Frankrike Torsdag starter Tinkoff-Saxo-rytteren sitt første ritt siden giroen ble avslutter i slutten mai.

Route du Sud skal gi ham de nødvendige rittkilometerne før touren.

- Jeg ser frem til Route du Sud fordi det vil gi meg fart i beina og få meg i bevegelse igjen. Det vil sikkert ta litt tid å komme i gang igjen, men jeg har et godt grunnlag og det gjør at man får god trening i ritt.

Det franske etapperittet går over fire dager. Den tredje etappen er uten tvil kongeetappen, der tre førstekategorier venter rytterne før målgang i Bagnères-de-Luchon.

Der får Contador testet formen mot blant annet Tour de France-konkurrent Nairo Quintana, som returnerer etter et lengre opphold i hjemlandet Colombia.