Contador vil droppe Astana

- Ting er altfor komplisert.

STØTTE HJEMME: Statsminister Zapatero er fan av Alberto Contador, men i Astana-laget har det vært for mye trøbbel for Tour de France-vinneren. Foto: SCANPIX/ AFP PHOTO/ Rafael Giner
STØTTE HJEMME: Statsminister Zapatero er fan av Alberto Contador, men i Astana-laget har det vært for mye trøbbel for Tour de France-vinneren. Foto: SCANPIX/ AFP PHOTO/ Rafael GinerVis mer

(Dagbladet.no): Tour de France-vinner Alberto Contador har takket nei til et lukrativt tilbud om en ny fireårskontrakt med det kasakhstanske sykkellaget Astana, melder Reuters.

Contadors nåværende kontrakt går ut neste år, men en tøff Tour med store konflikter med både lagkamerat Lance Armstrong og direktør Johan Bruyneel gjør at nok er nok for spanjolen.

- Jeg svarte at vi takket nei, og Albertos fremtid handler ikke om penger. Jeg sa at Alberto har vært gjennom en tøff sesong mentalt sett, og at vi nå må tenke på framtiden, og sikre ham ro, sier bror og agent Fran Contador.

- Denne sesongen har vi hatt sportsdirektøren på en side, den kasakhstanske staben på den andre siden, mens Alberto har vært i midten uten egentlig å ha kunnet skjønne hva som foregikk, sier Contador.

Under Touren kom det rykter om at formel 1-esset Fernando Alonso planla et nytt spansk sykkellag, med Alberto Contador som spydspiss. Om dette blir noe av er foreløpig uvisst.

- Vi har ikke noe imot kasakhstanerne, tvert imot, men nå er vi nødt til å tenke seriøst for Alberto. Ting er altfor komplisert for øyeblikket til at vi kan fortsette under disse forholdene. Vi må bare finne en løsning på det året som gjenstår av kontrakten, sier agenten.