SKADEDRAMA: Alberto Contador krasjet i finalen på Giroens sjette etappe torsdag. Her kjøres sammenlagtlederen bort fra målområdet. AFP PHOTO / LUK BENIES.
SKADEDRAMA: Alberto Contador krasjet i finalen på Giroens sjette etappe torsdag. Her kjøres sammenlagtlederen bort fra målområdet. AFP PHOTO / LUK BENIES.Vis mer

Contadors Giro i fare

Spanjolen hardt kvestet etter velt på sjette etappe.

(procycling.no): Alberto Contador veltet på oppløpet i spurtfinalen på Giro d´ Italias sjette etappe torsdag. Den 32 år gamle Tinkoff-Saxo-rytteren slo venstre skulder og kne, men klarte å karre seg over målstreken i Castiglione della Pescaia.  

Sammenlagtlederen var imidlertid tydelig preget av ulykken, da han på podiet ikke var i stand kle på seg den rosa trøyen. Spanjolen avslo også den sedvanlige åpningen av en overdimensjonert Prosecco-flaske.  

Velten skjedde da Daniele Colli spurtet på venstre side av veien. En tilskuer sto bøyd over gjerdet, og italieneren dundret inn i ham og gikk rett i bakken. Deretter fulgte flere andre ryttere som også krasjet som en følge av uhellet, deriblant Contador.  

KAN MISTE ROSA: Contador var tydelig preget på podiet etter målgang, ute av stand til å kle på seg den prestisjetunge ledertrøya. Nå kan spanjolen miste sammenlagtledelsen. (Foto Tim de Waele).
KAN MISTE ROSA: Contador var tydelig preget på podiet etter målgang, ute av stand til å kle på seg den prestisjetunge ledertrøya. Nå kan spanjolen miste sammenlagtledelsen. (Foto Tim de Waele). Vis mer

Overfor spanske AS bekrefter Jacinto Vidarte, pressetalsmann hos Tinkoff-Saxo, at Contador har fått venstre skulder ut av ledd og sliter med et forslått kne.  

Stefano Feltrin, det russiske lagets manager, hadde følgende å si om Contadors situasjon.    

- Albuen og kneet virker å være OK. Det virker ikke å være noe brudd. En medisinsk evaluering skjer senere, sa Feltrin på Eurosport.    

Torsdag kveld bekrefter den danske journalisten Rasmus Staghøj at Contador ikke har pådratt seg beinbrudd, men at velten har påført spanjolen store smerter.

Den potensielt skjebnesvangre vendingen kommer bare 24 timer etter at Contador tok den rosa ledertrøya på fjelletappen til Abetone. Fabio Aru (Astana) ligger bare to sekunder bak den spanske storfavoritten, som har mål om å vinne både Giroen og Tour de France denne sesongen.  

Giroen fortsetter fredag med en lett-kupert etappen til Fiuggi. Spørsmålet er om lørdagens fjellfinale til  Campitello Matese (13 kilometer à sju prosent) ikke kommer for brått på for en delvis sammenlagtfavoritt. 

Contadors Giro i fare