CHELSEA-SJEF: Antonio Conte. Foto: NTB Scanpix 
CHELSEA-SJEF: Antonio Conte. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Conte:- Situasjonen er veldig rar

Chelsea-manager Antonio Conte sier klubben er i en pussig situasjon etter en skuffende 10.-plass i Premier League forrige sesong.

Det sier italieneren i et intervju gjengitt av amerikanske ESPN.

– Situasjonen er veldig rar fordi Chelsea vant ligatittelen i England for to år siden. Og forrige sesong endte vi på 10.-plass på tabellen og som et resultat av det er vi verken med i mesterligaen eller europaligaen, sier Conte.

Ser fremover

Han påpeker at det naturligvis ikke er godt nok for en klubb som Chelsea, men velger å ha blikket rettet framover.

– Jeg tror det er viktig å se glemme. Å glemme fortiden og konsentrere seg om framtiden, sier han, og legger til;

– Vi må jobbe virkelig hardt for å bygge en god framtid for oss, for klubben, for spillerne, for meg, for supporterne og for alle menneskene som jobber i Chelsea.

Ingen Juve-taktikk

Conte, som benyttet seg av en trebackslinje i 3-5-2 både i Juventus og på det italienske landslaget, er ikke sikker på om den taktikken passer i Chelsea.

– I mitt hode har jeg en idé om hvilket system vi bør benytte oss av. Vi jobber med denne ideen. Det er viktig for en ny trener å forså spillerne og forstå hver enkelt spillers styrker og svakheter. Det er viktig for meg å fremheve mine spilleres styrker og dekke over deres svakheter, forteller han og fortsetter.

– For eksempel, i Juventus tenkte jeg på å fortsette med 4-2-4 som jeg hadde vunnet to seriegull med i Bari og Siena. Men da jeg kom til klubben og så at jeg hadde Andrea Pirlo og Arturo Vidal, forsto jeg at vi ikke kunne spille det systemet, så jeg endret til 3-5-2 og 3-3-4.

(NTB)