GÅR FOR SEIER: Italia har allerede kvalifisert seg for fotball-EM, men kommer ikke til å gi Norge lett spill i tirsdagens kamp i Roma. Italienerne ønsker å vinne gruppe H. Foto: REUTERS/David Mdzinarishvili
GÅR FOR SEIER: Italia har allerede kvalifisert seg for fotball-EM, men kommer ikke til å gi Norge lett spill i tirsdagens kamp i Roma. Italienerne ønsker å vinne gruppe H. Foto: REUTERS/David Mdzinarishvili Vis mer

Conte advarer Norge: Går for gruppeseier

Tøff motstand.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Italia har allerede kvalifisert seg for fotball-EM, men kommer ikke til å gi Norge lett spill i tirsdagens kamp i Roma. Italienerne ønsker å vinne gruppe H.

Det italienske laget håper å avslutte kvalifiseringen med stil foran hjemmepublikummet i Roma. Da kan ikke Italia tape poeng mot Norge tirsdag.

- Folk forventer at vi presterer i kampen slik at vi ender på toppen av gruppa. Vi skal spille hjemme foran vår egne fans og håper at mange kommer og hjelper oss til en viktig seier, sier vingen Stephan El Shaarawy.

Ambisiøs Landslagssjef Antonio Conte var under tiden i Juventus kjent for å få spillerne sine til å yte maks i hver kamp. Det kan det norske landslaget få svi for.

- Du må alltid være ambisiøs og ville ende på toppen. Det vil være sterke motstandere, men med hardt arbeid og kvalitetene vi har, er vi virkelig konkurransedyktige, sier Conte.

Dersom Kroatia vinner sin kamp mot Malta, er Norge avhengig av seier mot «Azzurri» for å sikre EM-billetten tirsdag. Conte, som mener Norge-kampen vil være viktig lærdom, har store planer for sine italienske spillere i framtiden.

- Jeg håper at vi på slutten av sesongen har skapt en krigsmaskin. Jeg vil gjøre italienerne stolte av oss i EM i 2016. Det betyr at vi ikke bare skal vinne, men også spille, underholde og være intense, sa Conte.

Utfordring Den norske landslagssjefen Per-Mathias Høgmo vet hvilken test som venter i den italienske hovedstaden, men nordmannen ser fram til oppgaven.

- Det er trolig den vanskeligste bortekampen. En særdeles utfordrende kamp, men det er en spennende utfordring, sa Høgmo på en pressekonferanse søndag.

Norge må trolig klare seg uten kaptein Per Ciljan Skjelbred som tråkket over mot Malta. 28-åringen kan bli erstattet av kontringssterke Martin Linnes.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer