MØTTE PRESSEN: Chelsea-manager Antonio Conte var i godt humør da han møtte pressen i London. Foto: NTB Scanpix
MØTTE PRESSEN: Chelsea-manager Antonio Conte var i godt humør da han møtte pressen i London. Foto: NTB ScanpixVis mer

Conte ble spurt om Mourinhos kallenavn: - Jeg håper jeg får et godt navn

Møtte pressen for første gang siden han tok over jobben.

(Dagbladet): I dag møtte Chelsea-manager Antonio Conte pressen for første gang etter at han tok over London-klubben.

Conte har ledet Italia i EM, men er nå endelig i England for å sete preg på sin nye klubb.

- Da jeg var i Italia pleide jeg å si at manageren er som en skredder. Du må sy sammen dressen, den beste dressen for laget, sier Conte på engelsk.

Italieneren sier at han ikke føler noe press.

- Presset er ikke viktig for meg. Jeg ble født med press. Det er normalt når du er manager for en stor klubb. Du må spille for å vinne, å vinne tittelen eller slåss mot andre lag for å oppnå det du vil. Jeg vet at denne ligaen er veldig vanskelig fordi det er seks eller sju lag som kan vinne tittelen. På grunn av dette er denne situasjonen veldig spennende for meg, sier Conte.

Han fikk deretter spørsmål om dette var den tøffeste oppgaven han hadde hatt som manager.

- Jeg vet ikke om det er den vanskeligste oppgaven i karrieren. Da jeg kom til Juventus hadde de havnet på sjuendeplass de to siste sesonger. Der bygde vi noe fantastisk. Vi vant tittelen. Jeg har også fantastisk erfaring med landslaget. Det er stort press fra media og hele landet som følger deg og ser hva du gjør. Jeg syns dette er en stor utfordring. Det er riktig tidspunkt for meg å komme til England. Det blir tøft, men jeg liker det. Jeg liker utfordringer. Jeg liker å vise hva jeg kan i slike situasjoner. Vi kan oppnå store ting denne sesongen, svarte Conte, som håper Chelsea blir undervurdert.

- Jeg håper vi blir undervurdert - jeg håper vi kan overraske folk og motivere oss selv. Jeg håper det er en liten flamme der som kan bli til et brennende inferno.

Ingen kallenavn

José Mourinho kalte seg selv «the special one» da han ble ansatt som manager i England første gang. Engelske medier har hengt seg opp i det navnet siden, og Conte fikk spørsmål om hva pressen kunne kalle ham.

- Jeg er ikke veldig flink til å finne forskjellige navn til meg selv. Jeg håper at jeg i løpet av denne sesongen gir dere en mulighet til å finne et nytt navn for meg. Et godt navn, ikke et dårlig et, sier Conte med et smil.

Manageren forteller at han ikke har noen nøkkelbeskjed til spillerne, men at suksess handler om hard jobbing.

- Jeg liker å jobbe. Det er den eneste veien jeg kjenner til det å vinne. Jobb, jobb og atter jobb.

Han forteller at dersom spillerne løper mer enn motstanderen, er sannsynligheten større for at du vinner kamper.

- Hvis du ønsker å vinne må du spille bra, attraktiv fotball, men du må også ha god fysikk, sier Conte.

Managerduell

Premier League er spekket med stjernemanagere denne sesongen med Pep Guardiola, José Mourinho, Jürgen Klopp og Antonio Conte selv, for å nevne noen.

Conte mener det ikke handler om managere, men klubbene og spillerne.

- Det er mange talentfulle og fantastiske spillere her. Det er også gode managere. Det er veldig viktig for ligaen. Jeg mener at en god manager må forbedre spillerne og jobbe med hele situasjonen i klubben. For meg er det en fantastisk situasjon fordi det er en stor oppgave. Jeg er veldig glad for å konkurrere med dem. I denne ligaen er det ikke en kamp mellom managere, det er en kamp mellom lag og spillere, sier Conte.

Manageren ville ikke nevne navn da han ble spurt om potensielle overganger i sommer.

Han fortalte også at han fortsatt vil bruke John Terry som kaptein.