Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Conte og Chelsea enige om avskjed

Conte ferdig i Chelsea

Kaoset i Chelsea virker å nærme seg slutten. Manager Antonio Conte er sagt opp og trolig tar tidligere Napoli- trener Maurizio Sarri over.

FULL TVIST: Antonio Conte truer med å ta Chelsea til retten, mens klubben forsøker å ansette Maurizio Sarri som hans etterfølger. Fot: NTB scanpix
FULL TVIST: Antonio Conte truer med å ta Chelsea til retten, mens klubben forsøker å ansette Maurizio Sarri som hans etterfølger. Fot: NTB scanpix Vis mer

Antonio Contes tid som Chelsea-manager er over. Det bekreftet klubben fredag. London-klubben bekreftet nyhetenpå sine nettsider og ønsker italieneren lykke til videre i karrieren.

Conte har lenge vært ryktet å miste jobben som følge av forrige sesongs svake resultater i Premier League. Forholdet mellom italieneren og Chelsea-ledelsen skal også det siste året ha surnet markant.

Flere medier hevdet torsdag ettermiddag at Conte er ferdig i Chelsea. Både Cesc Fabregas og John Terry tok avskjed med Conte via Twitter etter de britiske medienes oppslag, men italieneren er fortsatt ikke offisielt ferdig i London-klubben.

Sesongoppkjøringen er for lengst i gang, mens det bare skal være et spørsmål om tid før Maurizio Sarri ansettelse blir offentliggjort.

Skal ha krevd 100 millioner

Han har ifølge Sky Sports Italia og The Telegraph bedt sine advokater om å sørge for full kompensasjon etter at han ble sparket.

Conte skal ha krav på en kompensasjon på litt over 100 millioner kroner, men Chelsea motstrider kravet. Chelsea på sin side hevder angivelig at Conte har mistet jobben som følge av oppførsel som innebærer umiddelbar oppsigelse av avsettelseskontrakten, som igjen ikke krever verken varsel eller noen form for avgangsvederlag.

SMS-trøbbel

En mye omtalt SMS fra Conte til den tidligere stjerneangriperen Diego Costa blir dratt fram som en mulig forklaring til hvorfor Chelsea mener de ikke må betale avgangsvederlag til Conte, skal vi tro Football Italia.

Dermed kan Conte-avgangen bli gående i rettsvesenet i lang tid og skape mye støy. Samtidig er det ventet at Sarri i løpet av kort presenteres som ny Chelsea-manager.

Han tar ventelig med seg midtbanespilleren Jorginho fra Napoli.