MÅ MØTE I RETTEN: Italias landslagstrener Antonio Conte må møte i retten. Foto: Scanpix
MÅ MØTE I RETTEN: Italias landslagstrener Antonio Conte må møte i retten. Foto: Scanpix Vis mer

Conte må møte i retten

Mistenkt for å ha visst om kampfiksing.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Italias landslagssjef Antonio Conte skal 18. februar i et innledende rettsmøte i saken om kampfiksing, der hele 104 personer er tiltalt, melder .ANSA.

Lazio-spiller Stefano Mauri, tidligere Atalanta-kaptein Cristiano Doni og Siena-president Massimo Mazzaroma er blant de andre som er tiltalt av statsadvokaten i Cremona, som har gransket påstått fiksing av om lag 60 kamper i Italias profesjonelle serier.

Conte mistenkes for å ha visst om at kampen mellom Albinoleffe og Siena i 2010-11-sesongen var fikset. Han førte Siena til opprykk fra serie B den sesongen.

Ifølge tiltalen visste Conte at noen av hans spillere hadde inngått avtale om å la Albinoleffe vinne, men uten å rapportere det videre slik han hadde plikt til.

Siktelsen mot Conte i forbindelse med en kamp mot Novara samme sesong er derimot frafalt.

Contes advokat Leonardo Cammarata hevder at påtalemyndigheten har forvrengt virkeligheten og sier at Conte ikke vil inngå noen avtale for å få mildere behandling. Han har hele tiden hevdet sin uskyld.

- De har beveget seg fra beskyldninger om aktiv deltakelse til en unnlatelsessynd, sier Cammarata.

Etter det innledende rettsmøtet skal en dommer avgjøre om bevisene er gode nok til at det skal berammes en rettssak.

På grunnlag av etterforskningsdokumenter ble Conte av idrettens organer utelukket i fire måneder i 2012-13-sesongen, da han var Juventus-trener.

For en uke siden ledet Conte sitt Italia til 2-1-seier over Norge som garanterte landets niende gruppeseier på rad i EM- og VM-kvalifisering. Plassen i neste års EM-sluttspill ble sikret noen dager tidligere. (©NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer