Conte med advarsel til Norge: - Dere vet hvor glad jeg er i å vinne

En ny situasjon.

KLAR: Antonio Conte og Italia trente for første gang på norsk gress i kveld. Den tidligere Juventus-treneren er klar på at han akter å ta tre poeng i morra, men sier at Norge ikke må undervurderes. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
KLAR: Antonio Conte og Italia trente for første gang på norsk gress i kveld. Den tidligere Juventus-treneren er klar på at han akter å ta tre poeng i morra, men sier at Norge ikke må undervurderes. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpixVis mer

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Etter trening i øsende regnvær på Ullevaal Stadion, var det den italienske landslagssjefen Antonio Contes tur til å holde hoff for norsk såvel som internasjonal presse.

- Vrient lag Etter en sterk 2-0-seier over Nederland i sin første kamp var det en blid og godt fornøyd Conte som blant annet svarer på spørsmål om hva slags kamp han forventer seg i morgen.

- Det blir en kamp med mye følelser. Debuten gikk veldig bra, men nå er jeg først og fremst glad for å være her. Vi har jobbet godt sammen i åtte dager, og vi vil gjøre en god prestasjon i morgen, sier Conte.

- Etter kampen i Bari (mot Nederland) har jeg tenkt mye på denne kampen. Men spillerne har jobbet bra, så jeg er rolig for det som kommer til å skje i morgen.

Hva tenker du om Norge som motstander?

- Norge er et vrient lag å møte på alle måter. Det så vi senest mot England i forrige uke. De har to spisser som jobber tett sammen, og er generelt et lag med tette lagdeler. Vi må ta dem på alvor og ta dem seriøst. Vi så i går at det var mange overraskende resultater, sier Conte.

- Dere vet hvor glad jeg er i å vinne. Det jobber jeg alltid hardt for.

Disputter De siste dagene har i Italia vært preget av en debatt rundt Giorgio Chiellini som ble kalt hjem til Juventus for å pleie en skade selv om han helst ville reise med landslaget.

Conte vil ikke helle bensin på bålet.

- Vedrørende Chiellini så trenger vi mer erfaring på å løse episoder som akkurat denne. Jeg er her for å samle Italia, ikke for å splitte det.

Han er klar på at situasjonen rundt det å ta over et landslag ikke på noen måte er det samme som å ta over et klubblag som han gjorde i Juventus.

- Det er en annerledes situasjon. I Juventus jobbet jeg hver dag i tre år. Det er mye lettere å bygge en mentalitet, men jeg har mange av de samme spillerne her også.

Ny makker Leonardo Bonucci var sammen med Conte på pressekonferansen, og må som sagt klare seg uten sin vante makker Chiellini i midtforsvaret. Han sier at det er klart det blir et savn, men at han ikke er bekymret.

- Vi har spilt tre år sammen og det har fungert fantastisk. Jeg har snakket mye med Ranocchia, og mot Nederland fungerte det nesten perfekt. Det har blitt meget bra på kort tid, sier Bonucci.

Bonucci sier også at Norge ikke skal tas lett på, men vil ikke trekke fram noen enkeltspillere.

- Vi begynte å se på Norge for et par dager siden, og vi ser at de har gode spillere. De spiller etter en ganske defensiv modell, og vingene deres er viktige, men de er også gode én mot én, sier han.

• Kampen kan du følge her på Dagbladet i Fotball Direkte i morgen. Avspark er klokka 20.45