SKUFFET: Chelsea angrep nærmst fra start til slutt, men måtte gå av banen uten å ha scoret mål. Foto: Carl Recine / Reuters / NTB
SKUFFET: Chelsea angrep nærmst fra start til slutt, men måtte gå av banen uten å ha scoret mål. Foto: Carl Recine / Reuters / NTBVis mer

Everton holdt Chelsea til 0-0

Contes disipler levde ikke opp til managerens bønn

Sam Allardyce har fortsatt ikke tapt siden han tok over som Everton-manager. Lørdag holdt laget Chelsea til 0-0 hjemme i Premier League.

Englands tidligere landslagssjef tok over et Everton-lag i fritt fall 30. november. Siden den gang har Merseyside-klubben spilt fem kamper, samtlige uten tap.

Lille julaften var Everton under stort press mot Chelsea i store deler av kampen, men de blåkledde fra Liverpool holdt unna for et massivt Chelsea-press og sikret ett poeng.

11 poeng på fem kamper

Det betyr at Allardyce har tatt 11 poeng på sine fem Everton-kamper hittil. Det inkluderer uavgjort mot både Liverpool og Chelsea. Samtidig er det blitt seirer mot Huddersfield, Newcastle og Swansea.

- Jeg er storfornøyd med spillernes holdning og evne til å forsvare seg mot et lag som dette. Det var et fantastisk poeng i dag. Vi hadde litt flaks, men fikk til slutt et velfortjent poeng, sa Allardyce ifølge BBC.

Han var likevel klar på hvor forbedringspotensialet i laget ligger.

- Vi brukte ikke ballen godt nok til å få flyttet oss høyere opp i banen. Vi må jobbe med å spille oss ut bakfra og holde ballen der oppe.

Tverrliggertreff

Lørdag var gjestene fra London svært nær scoring etter 76 minutter, da et innlegg fra Victor Moses traff pannebrasken til Everton-stopper Ashley Williams. Ballen hadde retning mot mål, men traff undersiden av tverrliggeren.

Vertene kjempet febrilsk for å holde Antonio Contes mannskap unna i sluttminuttene, og de fikk sin betaling i form av det ene poenget. Everton kunne også stjålet med seg alle tre da en corner fant pannebrasken til Michael Keane like før slutt, men midtstopperen headet forholdsvis upresset over målet til Thibaut Courtois.

Resultatet gjør at Everton ligger på niendeplass med 26 poeng, mens Chelsea er på tredjeplass med 39.NTB