POKER-STOPP? Petter Northug under NM i poker i Riga i 2010. Nå kan langrennsløperen bli nødt til å kutte ut hobbyen om han vil fortsette samarbeidet med Coop. Foto: Thomas Rasmus Skaug
POKER-STOPP? Petter Northug under NM i poker i Riga i 2010. Nå kan langrennsløperen bli nødt til å kutte ut hobbyen om han vil fortsette samarbeidet med Coop. Foto: Thomas Rasmus SkaugVis mer

Coop ber Northug kutte ut pokerspilling

Om han vil fortsette samarbeidet.

(Dagbladet): Coop offentliggjorde tidligere i dag at de ønsker å fortsette samarbeidet med Petter Northug under forutsetning av at han avslutter samarbeidet med Nye Høyder, selskapet som har stått for mange av funksjonene i støtteapparatet hans.

Administrerende direktør i Coop, Svein Fanebust, har i dag hatt et langt møte med Northug i Trondheim. 

I kveld sier han til NRK at et annet krav selskapet vil stille før de skriver under en ny avtale med Northug, er at skistjernen kutter ut pokerspillingen, som er en hobby han bruker mye av fritida si på.

- Vi ønsker, og det blir nok et krav fra vår side, at han slutter med poker så lenge han har en samarbeidsavtale med Coop, sier Fanebust.

Overfor Dagbladet bekrefter han at pokerstoppen er et absolutt krav, og ikke bare et ønske fra Coops side.

- Det er et krav, det er en forutsetning. Det er vi enige om, sier Fanebust.

Fanebust forteller videre at han diskuterte med Northug både en retur til landslaget, en rein satsing på langløp i samarbeide med Coop, eller at han skriver under representasjonsavtalen med Skiforbundet slik at han får delta i VM i Falun, og at Coop setter sponsingen på vent.