Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dagligvaregiganten Coop blir generalsponsor for verdenscupen

Coop blir hovedsponsor for verdenscupen i langrenn

Coop går inn som generalsponsor for verdenscupen i langrenn. Dagligvaregiganten har inngått en fireårsavtale med Det internasjonale skiforbundet, melder TV 2.

BLIR HOVEDSPONSOR: Coop har inngått et samarbeid med FIS. Foto: NTB/Scanpix
BLIR HOVEDSPONSOR: Coop har inngått et samarbeid med FIS. Foto: NTB/Scanpix Vis mer

Dermed blir norske langrennsløpere likevel å se med Coop-reklame på seg. I vinter lå Coop an til å bli sponsor for Norges langrennslandslag, men skiforbundet valgte i siste liten å fortsette samarbeidet med dagligvarerivalen Norgesgruppen.

Coops konsernsjef Geir Inge Stokke vil ikke si noe om hvor mye de må betale til FIS. TV 2 erfarer at verdien ligger et sted mellom 15 og 20 millioner kroner i året. Avtalen gir partene mulighet til å forlenge samarbeidet med ytterligere fire år.

- Det er stor interesse for verdenscupen. Det betyr god synlighet, så vi fant ut at dette passet bra for oss. Vi har også tidligere kjøpt enkeltrenn i verdenscupen, men nå blir vi altså generalsponsor, sier Stokke til TV 2.

Stokke avviser at sponsoravtalen med FIS er en slags «takk for sist» overfor Norges Skiforbund.

- Nei, det har vi et avslappet forhold til. Vi er glad og stolte over å kunne samarbeide med det beste langrenn har å by på, nemlig verdenscupen, sier han.

Viessmann har i en årrekke vært generalsponsor for verdenscupen i langrenn. Det tyske selskapet er også sponsor for verdenscupene i kombinert, hopp og skiskyting.

Coop sponset Petter Northug da han gikk ut av landslaget i 2013. Det samarbeidet tok nylig slutt da trønderen takket ja til å vende tilbake og bli fullverdig landslagsløper igjen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media