KAN BLI EN LØSNING:  Coop kan gå inn som sponsor i skiforbundet, skriver VG. Det kan løse Northug-floka. Foto: Hans Arne Vedlog
KAN BLI EN LØSNING: Coop kan gå inn som sponsor i skiforbundet, skriver VG. Det kan løse Northug-floka. Foto: Hans Arne VedlogVis mer

Coop i samtaler med skiforbundet - kan bli offisiell sponsor

Vil løse Northug-konflikten.

(Dagbladet):  Petter Northugs navn var ikke på lista da langrennslandslaget ble tatt ut i slutten av april.

Skiforbundet og «Team Northug» trengte mere tid på å finne en løsning for kommende sesong.  De har  diskutert hvordan de kan få Petter klar for verdenscupløp, uten at han må bryte med sin private sponsor Coop.

Coop er i direkte konkurranse med landslagssponsoren Spar, og i tillegg strammet skistyret i fjor inn rammene for hva slags unntak Petter Northug og andre skiløpere kan få hvis de velger å satse på utsiden av landsalget.

Kan gå inn som sponsor Men i dag skriver VG  at Coop er i samtaler med skiforbundet.

Etter det avisa får opplyst har de vært i konkrete samtaler den siste tida.  Det skal dreie seg om en avtale hvor Coop går inn som sponsor for bredden i skiforbundet.

Det vil ikke gå ut over elitesatsingen, hvor Spar er involvert,  og dersom Coop er med som forbundssponsor, så vil også samarbeidet med Northug bli til å leve med, skriver avisa.

- Vi har hatt samtaler med skiforbundet. De har vært positive. Så får vi se hva som kommer ut av det, sier Coop-sjef, Geir Inge Stokke til VG.

Gode samtaler
Avtroppende langrennssjef Åge Skinstad vil ikke kommentere eller bekrefte VGs opplysinger.

Tidligere har han sagt til Dagbladet at tonen mellom de to partene er god:

- Det er ikke så mye nytt, men vi har veldig gode samtaler, og jeg tror vi kan legge fram noe for skistyret i løpet av forholdsvis kort tid. Det er veldig konstruktivt det vi jobber sammen om.