KREVER ENDRINGER: Administrerende direktør i Coop, Svein Fanebust bekrefter at Coop krever endringer i støtteaparetet rundt Northug. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
KREVER ENDRINGER: Administrerende direktør i Coop, Svein Fanebust bekrefter at Coop krever endringer i støtteaparetet rundt Northug. Foto: Ned Alley / NTB scanpixVis mer

Coop krever at støtteapparatet til Northug går

Trener Eirik Myhr Nossum visste ingenting.

(Dagbladet): Coop sier i kveld at de vil fortsette som sponsor for Petter Northug Jr etter den skjebnesvangre kjøreturen på Byåsen i Trondheim.

Men det kommer med en betingelse. Hele støtteapparatet rundt langrennsesset må skiftes ut før kommende sesong. Det var TV 2 som først omtalte saken.

Administrerende direktør i Coop, Svein Fanebust bekrefter at Coop krever endringer i støtteapparatet rundt Northug.

- Det stemmer at vi, for å fortsette samtalene mot en mulig løsning, krever at støtteapparatet fjernes, sier Fanebust til Dagbladet.

Visste ingenting Northug-trener Eirik Myhr Nossum sier at han ikke kjente til saken før Dagbladet kontaktet ham i kveld.

- Hva tenker du om at Coop vil fjerne deg som trener?

- Jeg har ikke hørt noe om dette før du ringer, og må be deg kontakte manageren (Are Sørum Langås). Jeg har vært opptatt med en mastergrad i det siste, og ikke vært så mye i denne saken rundt Northug den siste tida, sier Nossum.

- Tror du Northug aksepterer å fjerne hele støtteapparatet?

- Det vet jeg ikke, sier Nossum

Utskiftinger Hovedsponsoren mener at det er en direkte sammenheng mellom kvaliteten på støtteapparatet og Northugs prestasjoner den siste tiden.

Ønsket om endringer i apparatet skal også ha vært til stede før det som skjedde på morgenkvisten 4. mai, men kjøreturen har framskyndet denne prosessen.

Det aktuelle apparatet det skal være snakk om er dermed:

• Trener, Eirik Myhr Nossum
• Manager, Are Sørum Langås
• Selskapet «Nye Høyder»

Pappa John Northug er ansatt i Nye Høyder.

Northug og Coop har vært i samtaler om videre samarbeid lenge og et endelig utfall har dratt ut, men det ser nå ut til at ledelsen i selskapet har kommet fram til de premissene som gjelder for dem.

Manager Are Sørum Langås ønsker ikke å kommentere saken.

John Northug har ikke svart på Dagbladets henvendelser.