Coop og Skiforbundet skal i møte om Northugs landslagsframtid

VM i Falun ligger i potten.

NYTT MØTE: Petter Northug sender pappa John når en representant fra Svein Fanebusts Coop Norge (t.h.) skal i forhandlinger med Norges Skiforbund i nærmeste framtid. Foto: Ned Alley / NTB Scanpix
NYTT MØTE: Petter Northug sender pappa John når en representant fra Svein Fanebusts Coop Norge (t.h.) skal i forhandlinger med Norges Skiforbund i nærmeste framtid. Foto: Ned Alley / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Som NRK skrev i går, har Petter Northug gitt pappa John i oppdrag å forhandle fram en representasjonsavtale med Norges Skiforbund.

John Northug får imidlertid selskap av en representant fra Coop når avtalen, som vil bestemme om Petter Northug skal satse mot VM i Falun eller langløp denne sesongen, skal framforhandles.

Det bekrefter informasjonsdirektør i Coop Norge, Kristin Paus, overfor Dagbladet.

- For tiden er det avtalt med Skiforbundet at partene skal møtes. John Northug skal stille for Petter og en representant fra Coop blir også med på samtalene. Når det første møtet blir, er ennå ikke fastsatt, sier Paus til Dagbladet.

Avgjørende avtale På møtet skal de diskutere innholdet i en representasjonsavtale som Norges Skiforbund har oversendt Northug. Ifølge NRK har forbundet krevd at Northug signerer avtalen før 1. november.

Representasjonsavtalen er helt avgjørende for at Northug skal kunne gå for det norske landslaget og samtidig få sjansen til å kunne representere Norge under ski-VM i Falun.

Skiforbundet krever at trønderen legger Coop-avtalen på is gjennom hele sesongen, og ikke bare i konkurransehelgene slik som sist sesong.

Uklart i boka I dag ble boka «Northug - en familiehistorie», av Sverre M. Nyrønning, overraskende sluppet. Der kommer det blant annet fram at Northug hadde en promille på 1,65 da politiet testet ham etter fyllekjøringen i våres.

I boka skriver også forfatter Nyrønning at Northug selv kan velge å legge avtalen med Coop på is i konkurransesesongen:

«Coop-ledelsen har overlatt til Petter Northug selv å bestemme hvordan han vil forholde seg til skiforbund og langrennslandslag, samvirkeorganisasjonen skal uansett støtte ham, selv om han kan forsvinne som sponsorobjekt for dem gjennom hele vintersesongens seks måneder», står det å lese i den rykende ferske boka.

Informasjonsdirektør Kristin Paus, svarer dette da Dagbladet spør om avsnittet i boka rett og slett er feil:

- Slik jeg forstår dette utdraget, er det en beskrivelse av vår tilnærming før vi skrev den nye avtalen med Petter. Nå har vi en avtale med Petter, og vi kommer til å støtte ham uansett om han velger å gå langløp eller å bli representasjonsløper.

- Hva slags krav kommer dere til å stille når dere skal møte skiforbundet?

- Vi vil være konstruktive. Vi håper og tror at partene skal komme til enighet. Petter vil gå VM i Falun og verdenscup, og det er det vi også ønsker.

Ulike scenarioer Forfatter Sverre M. Nyrønning forklarer avsnittet slik, overfor Dagbladet:

- Det jeg vel forsøker å gjøre er å skissere ulike scenarioer. Det må Coop svare på selv, jeg kan ikke svare for dem. Men det som står i boka er ulike scenarier som kan åpne seg. Det har jo i bunn og grunn vært kjent fra før.

- Men hva slags krav Coop stiller til Northug og representasjonsavtalen har jo ikke vært kjent. Vet du hva de kravene er, siden du skriver det på denne måten?

- Nå vet jeg ikke riktig hva du spør om, fordi det som skisseres i boka er de ulike scenarier som han ser for seg, basert på at Coop sier at de støtter ham uansett. Det har de sagt offentlig tidligere også.

FORFATTER: Sverre M. Nyrønning har skrevet bok om Petter Northug og familien. Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix
FORFATTER: Sverre M. Nyrønning har skrevet bok om Petter Northug og familien. Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix Vis mer