FORTSETTER:  Coop har valgt å fortsette samarbeidet med Petter Northug. Her med direktør Svein Fanebust. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
FORTSETTER: Coop har valgt å fortsette samarbeidet med Petter Northug. Her med direktør Svein Fanebust. Foto: Ned Alley / NTB scanpixVis mer

Coop ønsker å fortsette Northug-samarbeidet

Men de stiller ett krav.

(Dagbladet): Coop ønsker å fortsette samarbeidet med Petter Northug.

Det bekrefter selskapets kommunikasjonsdirektør overfor NRK.

For at avtalen skal videreføres har Coop ett krav: At Petter Northug avslutter samarbeidet med Nye Høyder.

- Vi har en intensjon om å fortsette samarbeidet med Petter. Nå venter vi bare på at han skal komme til en enighet med Nye Høyder om terminering av samarbeidet dem imellom, sier Kristin Paus til Dagbladet.

Ikke skrevet under - Men dere har da altså ikke skrevet under noen kontrakt ennå?

- Det stemmer. Vi har ikke skrevet noen avtale. Det er en del praktiske ting som gjenstår, sier Paus til Dagbladet.

Etter at Petter Northug fyllekjørte og krasjet på Byåasen i Trondheim 4. mai, har det vært usikkert om Coop ville fortsette samarbeidet med skistjernen.

Vet promillen til Northug Til TV2 sier Paus at de vet resultatene av blodprøvene som ble tatt av Northug etter at politiet fant han hjemme i egen bopel, etter at han stakk fra ulykkesstedet.

Hun understreker at Coopl likevel ønsker å fortsette samarbeidet.

På tirsdag og i går ble det klart at Norges Skiforbund tar grep for å stramme inn rundt bruken av Petter Northug som merkevare om han skal konkurrere i NM og på landslaget under VM.

Northug får ikke gå i drakt med Coop-logoer, og alle varer med Northug på må fjernes fra butikkhyllene så lenge sesongen pågår.

Innskrenkninger Paus sier til Dagbladet at de har visst om at de kom innskrekninger på bruken av Northug som merkevare, uten at hun vil gå nærmere inn på dette.

- Akkurat det er først og fremst mellom Northug og Skiforbundet. Vi står litt på siden, men det er klart at vi har interesser her vi også, sier hun.

Petter Northug sa for snart én uke siden at han var villig til å skrote avtalen med Nye Høyder - for å kunne satse videre med Coop.

- Jeg stiller meg fullt og helt bak Coops krav om at min avtale med Nye Høyder må avsluttes. Jeg mener at et skifte av management nå er svært viktig for at jeg skal kunne prestere optimalt og oppnå best mulig resultater til vinteren, sa Petter Northug i en pressemelding i forrige uke.

Skrinla reklamefilm Petter Northug spilte inn en ny reklamefilm for Coop fem dager før promillekjøringen som førte til utforkjøring. Tidligere i dag kom nyheten om at filmen blir liggende i skuffen inntil videre, opplyser Coop.

Reklameinnslaget ble spilt inn i Coop Extra-butikken i Stjørdal. På innslaget sitter Northug blant annet i kassen hvor han filmes av skjult kamera mens han ekspederer kunder.

Filmen skulle etter planen ha vært vist for første gang på et butikksjefmøte i Coop Extra i Stokke i Vestfold denne uken. Deretter var planen å vise reklamen på TV, skriver Dagens Næringsliv.

- Filmen er så å si ferdigredigert, men blir liggende i skuffen inntil videre, sier Coop Extras kjedesjef Håvard Jensen.