Coop svarer etter tiltalebeslutningen mot Northug

Understreker alvoret.

I TRÅD: - Tiltalebeslutningen er i tråd med det Petter Northug har fortalt oss om den alvorlige hendelsen og det som skjedde ulykkesdagen, sier kommunikasjonsdirektør i Coop, Kristin Paus. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
I TRÅD: - Tiltalebeslutningen er i tråd med det Petter Northug har fortalt oss om den alvorlige hendelsen og det som skjedde ulykkesdagen, sier kommunikasjonsdirektør i Coop, Kristin Paus. Foto: Ned Alley / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): I dag kom tiltalebeslutningen fra Statsadvokatene i Trøndelag mot Petter Northug etter fyllekjøringa den 4. mai i år.

I tiltalen står det blant annet at Northug ved tre anledninger i løpet av morgenen og formiddagen denne søndagen skal ha avgitt falsk forklaring til politiet.

Coop, via kommunikasjonsdirektør Kristin Paus, kom med følgende kommentar da Dagbladet spurte om hvordan de forholder seg til tiltalebeslutningen.

- Tiltalebeslutningen er i tråd med det Petter Northug har fortalt oss om den alvorlige hendelsen og det som skjedde ulykkesdagen, sier Paus.

- Vi vil understreke at vi tar sterk avstand fra det han gjorde, og dette var med i de grundige vurderingene vi foretok før vi til slutt konkluderte med å gi ham en ny sjanse. Tiltalebeslutningen endrer ikke vårt forhold til Petter.

På spørsmål om Coop spesifikt kjente til at Northug avga falsk anklage, viser Paus til den tidligere kommentaren.