Copa America kan bli avlyst

Uruguay har sagt seg villig til å overta årets Copa America. Men mesterskapet kan bli avlyst etter kidnappingsdramaet i Colombia.

Presidenten i Det sør-amerikanske fotballforbundet (CSF), Nicolas Leoz, ville i dag ikke bekrefte om årets Copa America kommer til å gå som planlagt. Turneringen skal egentlig starte 11. juli i Colombia.

Samtidig ba Leoz om at de som har kidnappet Det colombianske fotballforbundets visepresident Hernan Meija Campuzano setter ham fri.

CSFs medlemsorganisasjoner skal nå konsulteres nærmere om hvorvidt det er forsvarlig å arrangere årets turnering. Ti sør-amerikanske lag pluss Canada og Mexico er påmeldt.

CSFs generalsekretær Eduardo de Lucca tror ikke det blir tatt noen beslutning før mot slutten av denne uka.

I tillegg til kidnappingen av Meija Campuzano, er det mottatt et trusselbrev mot Argentinas tropp, som skal bo i Medellin i de innledende rundene.

- Dette bekymrer oss. Selvsagt bekymrer det oss, sier CSF-president Leoz.

(NTB)

COPA AMERICA: Colombias president Andres Pastrana gledet seg til å arrangere Copa America. Ved siden av ham står Nicolas Leoz, presidenten i Det sør-amerikanske fotballforbundet (CSF). Nå er visepresidenten i det colombianske fotballforbundet kidnappet. Copa America kan bli avlyst.