Copacabana i Stavanger

STAVANGER (Dagbladet): Alle skryter av Stavanger som arrangør av verdensserien i sandvolleyball. Flere mener at stemningen overgår den legendariske brasilianske stranden Copacabana.

Stavanger har gjennom et prikkfritt arrangement vist at byen er en topp søker til VM i 2005.

- Jeg har vært med på alle verdensserieturneringene i år og det er det beste arrangementet så langt. Støtten og entusiasmen fra publikum overfor alle nasjoner minner om stemningen i Brasil, sier Othmar Valzacchi. Han er TV-koordinator for Det internasjonale volleyballforbundet (FIVB).

Sponsorsjef Jacob Lund i DnB/Vital skryter også voldsomt:

- Det er oversiktlig og et av de mest proffe lokalarrangementene jeg har sett, sier Lund.

- Bedre enn Brasil

Samtlige spillere Dagbladet har snakket med denne uka, skryter også av Stavanger. Amerikanske Holly McPeak, som gikk til topps i kvinneklassen sier følgende:

- Det er kjempegøy for oss jenter endelig å kunne vise oss fram i Stavanger, sier McPeak.

Hennes makker Elaine Youngs mener Stavanger er en bedre søker enn motkandidaten Berlin.

- Spillerne er fornøyde. Stavanger har en stor organisasjonskomité og er i tillegg en flott by. I tillegg er det noen flotte fester for oss spillere, sier Youngs.

Susanne Glesnes skryter av støtten fra publikum:

- I Stavanger støtter tilskuerne alle lag uansett, og slik er det ikke i Brasil, sier Glesnes.

Ranket på andreplass

All rosen er flott å ta med seg for turneringsleder Roger Årdal, som må få av gårde VM-søknaden innen nyttår.

- Vi har gjennom arrangementet her i Stavanger vist at vi kan arrangere dobbeltturnering for både kvinner og menn. Det er den beste søknaden vi kan levere, sier Årdal.

Han skal i høst møte involverte parter for å diskutere hvordan strategien for å få VM i 2005 skal legges.

Det er klart at tribunekapasiteten må bli større. Arenaen tar i dag rundt 3500 personer, for å arrangere VM må man ha plass til 7000- 8000 tilskuere.

Et annet element som må på plass er økonomien. Årets turnering har et budsjett på 10 millioner kroner. For å arrangere VM må budsjettet heves til cirka 20 millioner kroner.

NORSK SUKSESS: Stavanger får skryt av alle etter å ha arrangert verdensserien i sandvolleyball. Jørre Kjemperud bidro til at nordmennene også fikk oppmerksomhet på banen.