Cori Gauff slo Venus Williams

Cori (15) rystet Venus Williams

Cori Gauff slo ut Venus Williams av Wimbledon i første runde. Supertalentet hylles av søstrene Williams og Roger Federer.

SJOKK: Cori Gauff (15) kunne knapt tro hva skjedde da hun sendte legendariske Venus Williams ut av Wimbledon. Foto: NTB scanpix
SJOKK: Cori Gauff (15) kunne knapt tro hva skjedde da hun sendte legendariske Venus Williams ut av Wimbledon. Foto: NTB scanpixVis mer

Venus Williams (39) er en av historiens mestvinnende kvinnelige tennisspillere, og står med sju Grand Slam-seiere. Kun søsteren Serena rager høyere av aktive spillere, og søsterduoen kommer til å gå inn i historiebøkene som noen av tennisverdens største navn.

Fem av Venus' Grand Slam-triumfer har kommet på tradisjonelle Wimbledon. Den prestisjefylte turneringen i London er med andre ord en favoritt for den amerikanske superstjerna.

I år gikk det imidlertid alvorlig galt. Og det allerede i første runde.

SUPERTALENT: Casper Ruud opplever sin beste sesong på tennisbanen. 20-åringen fra Snarøya nærmer seg verdenseliten i tennis, og tidligere denne uken stilte han opp på Heming og spilte mot barn. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer

Sjokkerte Williams

Søstrene Venus og Serena har rukket å bli henholdsvis 39 og 37 år gamle, og en ny generasjon banker på døra.

USA kan vise til en lang rekke tennisprofiler gjennom tidene, og kanskje kan 15 år gamle Cori Gauff være det neste store?

Mandag sjokkerte hun Venus og en samlet tennisverden da hun sendte veteranen på første fly hjem med 6-4, 6-4 over to sett. Tenåringen, som er tidenes yngste til å kvalifisere seg til turneringen, holdt nervene i sjakk og spilte fantastisk tennis. Venus, som er turneringens eldste spiller, klarte ikke å holde tritt, og dermed var sensasjonen et faktum.

- Hun kan nå så langt som helst. Hun gjorde det svært godt i dag. Det var en stor kamp av henne, skrøt Williams. Dette er den første gangen hun ryker ut i første runde siden hun selv debuterte i Wimbledon i 1997.

ELDST OG YNGST: Venus Williams takket Gauff for kampen. AP Photo/Tim Ireland
ELDST OG YNGST: Venus Williams takket Gauff for kampen. AP Photo/Tim Ireland Vis mer

Da Venus' avgjørende slag havnet i nettet, knelt Gauff ned på gresset, og holdt hendene til hodet, sjokkert over det som hadde skjedd.

- Helt ærlig vet jeg ikke hva jeg skal føle. Dette er første gangen jeg har grått etter å ha vunnet en kamp. Jeg vet ikke hvordan jeg kan forklare følelsene mine.

- Jeg hadde ikke vært her om det ikke var for henne (Venus). Jeg fortalte henne at hun har inspirert meg, og at jeg alltid har hatt lyst til å fortelle henne det, men at jeg aldri har turt, fortalte Gauff.

Williams holdt unna tre matchballer, men til slutt måtte hun gi tapt for den 24 år yngre jenta.

- Underveis fortalte jeg til meg selv at jeg måtte holde meg rolig. Jeg har aldri spilt på en så stor stadion. Jeg måtte minne meg selv på at linjene var samme størrelse.

- En drøm som går i oppfyllelse

Williams hadde vunnet fire Grand Slam-titler før Gauff, som går under kallenavnet «Coco», ble født.

Hun vant juniormesterskapet under French Open for 12 måneder siden, og er spådd en lysende karriere. Serena Williams har sagt at Gauff likner på søstera i spillestilen, og denne gangen var det den mye yngre kopien som gikk seirende ut.

- Cori er en så spennende, ung spiller. Hun er så kul. Hun er ei flott jente, har Serena sagt.

Selv om Gauff nå kan skryte av å ha slått en av søstrene Williams, er det liten tvil om at «Coco» ser opp til de to legendene. Etter kampen takket hun også foreldrene.

- Foreldrene mine kommer til å være superfornøyde. Faren min hoppet opp og ned hver gang jeg tok et poeng. Jeg er så takknemlig for tiden de har brukt på meg og brødrene mine for å sørge for at vi blir suksessfulle.

- Jeg hadde aldri trodd at dette kunne skje. Jeg lever drømmen akkurat nå.

Hylles av Federer

- Jeg synes det er fascinerende at hun møter Venus, sa Roger Federer - tidenes mestvinnende mannlige spiller - før kampen.

Sveitseren fortalte at han har fulgt med på talentfulle Gauff, og er sikker på at dette ikke er det siste verden ser fra henne.

- Hun har ikke vært her før. Jeg har vært i hennes sko en gang. Det er en fantastisk historie. «Coco» er en fin jente, som jobber skikkelig hardt. Hun har helt åpenbart en fantastisk framtid foran seg, spår Federer.