Corner er mål - og Mexico er videre

To mål etter corner, rødt kort og straffemiss i kampen mot Portugal. Du setter spillerbørs!

(Dagbladet.no): Mexico-Portugal 1-2. Portugal var videre allerede før dagens finale i gruppe D, og også Mexico kunne føle ganske trygge foran kampen.


De to lagene ledet nemlig gruppa, med henholdsvis seks og fire poeng. Angola fulgte deretter, med sitt ene poeng.

Da Angola bare klarte uavgjort mot Iran i dag, var saken klar. Selv om Mexico samtidig tapte sin kamp mot Portugal.

- Vi startet bra, og vi hadde kontrollen i lange perioder. Men når du har ballen, må du score. Vi misset til og med et straffespark, sier Mexicos trener Ricardo Lavolpe til nyhetsbyrået Associated Press (AP).

Hans kollega på motlaget, Luiz Felipe Scolari, var atskillig mer tilfreds. 

- Ting kunne ikke vært bedre. Dette ble en tøff kamp, som forventet, sier Portugals trener.

Sparte spillere 

Portugiserne bestemte seg for å spare flere av sine største stjerner fra start. Manchester Uniteds Cristiano Ronaldo var en av spillerne som ble hvilt.

TØFT OG TETT: Mexicos Carlos Salcido sammen med Portugals Luis Figo i en av kampens mange dueller. Foto: MARTIN MEISSNER/AP/SCANPIX
TØFT OG TETT: Mexicos Carlos Salcido sammen med Portugals Luis Figo i en av kampens mange dueller. Foto: MARTIN MEISSNER/AP/SCANPIX Vis mer

Men det la ikke noen demper på lagets spill fra start.

- Jeg ba spillerne mine om å gjøre det vanskelig for meg å ta ut laget neste gang, og det gjorde de, kommenterer Scolari.

Anført av en frisk Simão Sambrosa angrep portugiserne i bølger, særlig på venstrekanten. Til slutt fikk de også betalt gjennom en scoring.Nuno Ribeiro Maniche hadde ingen problemer med å sette ballen i mål etter et godt, flatt innlegg fra venstrekanten. Da viste stadionuret at seks minutter var spilt.

Defensiv «Maradona-hands»

I det 21. minutt var Maniche igjen på farten sentralt i banen. Han la ut på noe som kunne blitt et «Maradona-raid», men ble i stedet felt av Francisco Rodriguez omtrent 20 meter fra mål.

Frisparket gikk i muren og resulerte ikke i annet enn corner - i første omgang.

For etter Luis Figos innlegg, gjorde Rafael Marquez seg skyldig i noe som liknet en defensiv «Maradona-hands». Dommeren lot seg ikke imponere, og blåste straffespark.

Banens beste spiller, Simão Sambrosa satte straffen sikkert til venstre i mål. Keeper var etter skuddet, men fikk ikke hendene på den.

Corner er mål - og Mexico er videre

Redusering og straffemiss

Bare fem minutter seinere fikk Mexico en stor sjanse, som endte med corner etter en strålende redning av Portugal-keeper Ricardo.

På corneren dukket José Fonseca opp, og headet ballen i mål til redusering for Mexico. Med det var kampens andre mål etter corner et faktum. 

Kampen var preget av mange tøffe dueller og tilløp til meget godt spill - særlig av Portugal, som var flink til å bruke kantene.

Fra starten av andre omgang hevet Mexico spillet sitt betraktelig, og var banens klart beste lag da de fikk straffespark etter en Miguel-felling i det 56. minutt.

Men Omar Bravo sendte straffesparket høyt, høyt over mål.

Utvisning

Rett etterpå, i det 60. minutt, fortsatte nedturen da Luis Perez fikk sitt andre gule kort og ble utvist for filming.

Bedre ble det ikke da mannen som misset straffen, Omar Bravo, brente en ny stor sjanse alene med keeper. Igjen gikk skuddet høyt over mål. 

Resten av kampen ble preget av at Portugal ikke hadde noen grunn til å storspille og at et Mexico med ti mann ikke orket mer.

Dermed ble det ikke flere mål, men begge lag er uansett videre i VM.

Fra klokka 21 i kveld, i gruppe C-finalekampen mellom Argentina og Nederland, avgjøres det hvem som møter hvem i neste runde.

Si din mening:

•Hvor langt kan Mexico og Portugal gå?

MISS: Omar Bravo satte Mexicos straffespark høyt over mål.